Erhan Önal kimdir?

A Milli Takım ve Galatasaray'ın eski futbolcularından olan Erhan Önal kimdir? Futbbol kariyerine Almanya'da adım atan ve Bayern Münih kadrosunda maça çıkarak "ilk Türk asıllı göçmen oyuncu" unvanının sahibi olan Erhan Önal nereli, kaç yaşında neden vefat etti?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
24 Haziran 2023 15:55
GÜNCELLEME
24 Haziran 2023 17:21
Erhan Önal kimdir?
SM
Suat Mutlu

Erhan Önal, 3 Eylül 1957 yılında Almanya Münih'te dünyaya geldi. Önal, futbol kariyerine Almanya'da "SV Türk Gücü Münih" kulübüyle adım atmıştır. 

Futbol kariyeri

Erhan Önal, daha sonra 1973 yılında "Bayern Münih" kulübünün amatör takımının kadrosunda yer aldı. 3 yıllık amatör geçmişinin ardından Önal, Bayern Münih'in profesyonel kadrosuna 1976 yılında 1 yıl süreyle yer alarak "İlk Türk asıllı oyuncu" olarak tarihe geçti. 

Erhan Önal, Bayern Münih formasıyla 18 maç tamamladıktan sonra 1978 yılında bir yıl süreyle "Standart Liege" transfer oldu. Önal, 1981-82 sezonu başlangıcında Liege takımı ile sezona başlasan da sezon ortasında Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Önal, Fenerbahçe ile Türkiye'de ilk kez forma giymiş fakat takıma uyum sağlayamamış bu yüzden de 7 haftanın ardından tekrardan Liege takımına dönüş yapmıştır. 

Erhan Önal, 1985-86 sezonunda Galatasaray'a transfer oldu ve burada 1992 yılına kadar futbol kariyerini sürdürdü ve daha sonrasında futbolu bıraktığını açıklamıştır. 

Menajerlik dönemi

Erhan Önal, futbol kariyerinin ardından menajerlik kariyerine 2009'da Göztepe takımda sportif direktörlük ile adım atmıştır. Fakat Önal, 9 gün sonra bu görevini bırakarak TV8 kanalında "Gol" adlı spor programında yorumcu olarak yer aldı. 

Vefatı

Erhan Önal, 2011 yılında geçirmiş olduğu beyin kanaması sonrasında uzun bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra beyin kanamasını atlatmıştır. Fakat Önal, yaşamış olduğu beyin kanamasına bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklar sebebi ile 16 Mart 2021 yılında hayata veda etmiştir. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa