Erün Mengi kimdir?

Amiraller bildirisi ile gündeme gelen Ergün Mengi kimdir? Tuğamiral, Araştırmacı Yazar ve Asker olarak çeşitli görevlerde yer alan Ergün Mengi nereli, kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler....

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
24 Haziran 2023 17:43
GÜNCELLEME
26 Haziran 2023 10:05
Erün Mengi kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Ergün Mengi, eğitimini  Deniz Harp Okulu  müteakip, Deniz Harp Akademisi ve Silahlı Kuvvetler Akademisi’ni tamamlayarak mezun olmuştur. Mengi, daha sonra yüksek lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü tamamlamış ve ardından doktora eğitimini Ankara Üniversitesinde aynı bölüm üzerine yapmıştır.

Askeri kariyeri 

Ergün Mengi, eğitimlerinin ardından Türk Deniz Kuvvetlerinde çeşitli görevlerde 29 yıl boyunca görev almış ve  Harekat Subayı, II. Komutan ve dört yıl boyunca Gemi Komutanlığı gibi farklı görevlerde yer almıştır. Mengi,  Deniz Kuvvetleri Komutanlığı   Strateji Daire Başkanlığı görevindeyken 2003 yılında Tuğamiral rütbesine terfi etmiş ve 4 yıl sonra 2007 yılında Amiral olarak askeri kariyerine son vermiştir. 

Askeri kariyer sonrası

Ergün Mengi, emeklililğinin ardından  Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM), Global İlişkiler Forumunda (GIF) çeşitli görevlerde yer almış ve bir sene boyunca  Atılım Üniversitesinde Uluslararası Hukuk ve Hukuka Giriş dersleri vermiştir. 

Ergün Mengi, ayrıca   İYİ Parti Uluslararası Siyasi Kuruluşlar ve Jeo Stratejik Analizlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevde bulundu.  

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.