Dünya Müslüman Alimler Birliğinden İsveç’e tepki

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasını kınayan Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, "(Kur'an-ı Kerim yakılması) Bu ırkçılıktır, özgürlük değildir ve resmi makamların desteklediği bireysel vahşete susulmamalıdır" dedi.
Mevlüt Peker
|
28 Haziran 2023, Çarşamba - 22:18
Dünya Müslüman Alimler Birliğinden İsveç’e tepki

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, İsveç polisinin başkent Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına izin vermesini kınadı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği tarafından Ali Muhyiddin el-Karadaği'nin imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, İsveç polisinin Kur'an-ı Kerim'in bir nüshasını yakmayı amaçlayan bir gösteri düzenlemeye izin vermesinin ırkçılık olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Bu, özgürlük değil, ırkçılıktır ve resmi makamların desteklediği bireysel vahşete sessiz kalınmamalıdır." ifadesi yer aldı.

Ayrıca açıklamada, olayın aşırılık yanlısı Salwan Momika tarafından Kurban Bayramı'nın ilk gününde gerçekleştirilmesi planlandığı ve aynı zamanda İsveç temyiz mahkemesinin, polisin Kur'an-ı Kerim'i yakmak için düzenlenecek protesto gösterilerine getirdiği yasağı reddetmesinden iki hafta sonra gerçekleştiği belirtildi.

İsveç polisi ise bugün yaptığı yazılı açıklamada, Stockholm'deki Medborgarplatsen'de bulunan Stockholm Camisi önünde Kur'an-ı Kerim'in bir nüshasını yakmayı amaçlayan gösteriye izin verildiğini duyurdu.

Sonuç olarak, İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak kökenli Salwan Momika isimli bir kişinin polis koruması altında Stockholm Camisi önünde Kur'an-ı Kerim'i yaktığı bilgisi paylaşıldı.

http://ankaramasasi.com/haber/2088010/dunya-musluman-alimler-birliginden-isvece-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.