Mortingen Strasse ne demek?

Mortingen Strasse ne demek?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Temmuz 2023 06:00
GÜNCELLEME
03 Temmuz 2023 09:48
Mortingen Strasse ne demek?
Büşra Ünal Yazar

Mortingen Strasse ne demek?

Özellikle orta çağda mağara sırtlarına, yamaçlara elle oyulmuş evler yapılmış. Bu taş evleri ifade etmek için Mortingen Strasse denmiş.

Mortingen Strasse'lar sığırtmaçlık için, üzümlerin veya tahılların depolanması için kullanılmış. Daha modern zamanlara gelindiğinde bu evler turistik yerler haline getirilmiş ve bazıları otel veya tatil evi olarak hizmet vermiş ve hala vermekte.  

Kısacası, Mortingen Strasse İsviçre'nin Bern eyaletindeki bir köyde yer alan ve turistlerin ziyaret ettiği geleneksel taş evlerdir.

Argoda Mortingen Strasse ne demek?

Strasse cadde anlamına gelir ama Türkiye'de mortingen ile birleşince argoda öldü, nalları dikti, sizlere ömür anlamında kullanılıyor

 O an insan karşı tarafa ruh halini belirtmek için espri olsun diye bu kelimeye başvuruyor. Yani bitiğim ben öldüm bittim demek istiyor. 


Şutingen Şıtraze Ne demek?

Argoda  'kovulmak, tekmeyi yemek, şutlanmak, siktir edilmek' gibi anlamlara geliyor. 
Örneğin; biriyle tartıştınız ve oradan uzaklaşmasını istiyorsunuz Şutingen Şıtraze bu kelimeyi kullandığınızda karşınızdaki insanı kovmuş oluyorsunuz. Tabii karşınızdaki insan bu kelimeni argoda ne anlama geldiğini biliyorsa. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa