Bilal Erdoğan kimdir?

12. Türkiye Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın dört çocuğundan biri olan Bilal Erdoğan kimdir? Türk iş insanı olan ve hakkında çıkan yolsuzluk iddialarıyla sıklıkla gündemde olan Bilal Erdoğan nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
30 Haziran 2023 12:19
GÜNCELLEME
03 Temmuz 2023 15:18
Bilal Erdoğan kimdir?
SM
Suat Mutlu

Tam adıyla Necmeddin Bilal Erdoğan, 23 Nisan 1981 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Erdoğan, lise öğrenimini Kartal İmam-hatip Lisesi'nde tamamladıktan sonra eğitimine Amerika'da devam etmiştir. Erdoğan,  yüksek lisans eğitimini Harvard bünyesindeki  John F. Kennedy School of Government Kamu Yönetimi ölümünü tamamlamıştır. 

Kariyeri

Bilal Erdoğan, kariyer hayatına üniversite eğitimi sırasında staj yaptığı Dünya Bankası ile adım atmış ve burada bir süre çalışmıştır. Erdoğan, 2005 yılında Brookings İnstitute'de araştırma görevlisi olarak kısa bir süre görev almıştır. Erdoğan, 2006 yılında kariyerine ticarete yönelerek kardeşi Burak Erdoğan'ın şirketine hissedar olarak adım attı. Erdoğan, 2 yıl sonra 2008'de kozmetik sektörüne de adım atarak yabancı güzellik ürünlerinin satışını Türkiye'de yapmaktadır. 

Bilal Erdoğan, 2013 yılında ise kardeşi Burak Erdoğan gibi denizcilik sektörüne geçiş yaparak BMZ Denizcilik ve İnşaat şirketini kurdu. Erdoğan, şirketi kurmadan önce 2 gemi satın almıştı. Erdoğan, kariyer hayatına bu şirketle devam etmekte ve şirketin bünyesindeki gemileri çeşitli firma ve şirketlere kiralamaktadır. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa