BM: İsrail'in saldırısının Cenin’deki sivillere etkisi "alarm verici"

BM (Birleşmiş Milletler), İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin şehrine yönelik baskın ve saldırılarının siviller üzerinde yarattığı etkinin "alarm verici" düzeyde olduğunu belirtti.
Mevlüt Peker
|
05 Temmuz 2023, Çarşamba - 20:31
BM: İsrail'in saldırısının Cenin’deki sivillere etkisi "alarm verici"

BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, Cenin'e yapılan baskınla ilgili bilgi verdi.

BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden bir ekibin Cenin'e gönderildiğini ve Cenin Mülteci Kampı'ndaki insani yardım ihtiyaçlarını belirlemek için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Elektrik ve su altyapısının onarımı ile barınma imkanlarının öncelikli hedefleri arasında olduğunu söyledi.

BM'nin sivil kayıplar ve yaralanmalar konusunda derin endişe duyduğunu belirten BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, "Saldırının siviller üzerindeki etkisi son derece endişe verici." şeklinde konuştu.

BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, BM'nin daha önce birçok kez sivil altyapıya ve yoğun nüfuslu yerleşim bölgelerine saldırı düzenlenmemesi gerektiği uyarısında bulunduğunu hatırlatarak, "Ancak sivil altyapı ve hastanelerin hedef alındığı bilgileri mevcut." dedi.

İsrail'in saldırıdan önce BM'ye herhangi bir bilgi veya haber vermediğine dikkat çeken BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, "Ne yazık ki, saldırıdan dolayı çok şaşırmadığımızı söyleyebiliriz, çünkü benzer şiddet olayları geçmişte birçok kez yaşandı." şeklinde konuştu.

İsrail'in Cenin'e baskını

İsrail ordusu, 3 Temmuz Pazartesi gecesi Cenin şehri ve Cenin Mülteci Kampı'na bir baskın düzenlemiş ve bölgeyi kuşatma altına almıştı.

Yaklaşık 48 saat süren hava ve kara saldırılarında 4'ü çocuk 12 Filistinli hayatını kaybetmiş, yaklaşık 120 kişi ise yaralanmıştı. İsrail ordusu, mülteci kampından çekilirken bir askerlerinin öldüğünü açıklamıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/2088728/bm-israilin-saldirisinin-cenindeki-sivillere-etkisi-alarm-verici
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.