Ecdada saygısızlık! 631 yıllık camiyi kevgire çevirdiler

1392’de Yıldırım Beyazıd tarafından dedesi Orhan Gazi adına Bilecik'te yaptırılan 631 yıllık tarihi caminin duvarına rastgele çiviler çakıldığı, tanıtım levhasının yere bırakıldığı görüldü.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
06 Temmuz 2023 23:35
GÜNCELLEME
06 Temmuz 2023 23:50
Ecdada saygısızlık! 631 yıllık camiyi kevgire çevirdiler
MP
Mevlüt Peker Editör

1392 yılında Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıd tarafından dedesi Orhan Gazi adına yaptırılan 631 yıllık tarihi caminin duvarlarına büyük çivilerin rastgele çakılması ve tanıtım levhasının giriş kapısının önünde gelişigüzel bir yere bırakılması ziyaretçilerin tepki göstermesine sebep oldu.

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin kayınpederi olan ve devletin manevi kurucusu olarak kabul edilen Şeyh Edebali’nin türbesinin yerleşkesi içinde yer alan 631 yıllık tarihi cami, son cemaat bölümünün tamamlanması için yakın zaman önce kısa süreliğine kapatılmıştı. O günlerde tarihi camiye inşa edilen son cemaat yerinde caminin duvarlarına rastgele çakılan dev çelik çiviler ziyaretçilerin tepki göstermesine yol açmıştı.

1392 yılında Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıd tarafından, merhum dedesi Orhan Gazi adına yaptırılan 631 yıllık tarihi camiye ciddi zarar verildiği ve ecdadın mirasına kötü davranıldığını düşünen vatandaşlar tepkilerini dile getirmişti.

26 Mayıs Cuma günü son cemaat yeri tamamlanarak tekrar ibadete açılan tarihi Orhan Gazi Camii’nin tanıtım levhasının giriş kapısının önünde zemine gelişigüzel bırakılmış olması da tepkilere sebep oldu.

Giriş kapısının yanındaki duvara rastgele açılan çok sayıda deliğin bulunduğu görülürken, açılan deliklerin cam çerçeveli tanıtım levhası için yapıldığı ancak yeri beğenilmediği için levhaların asılmasından vazgeçildiği belirtildi. Devasa çelik çivilerden geriye kalan delikler ise ziyaretçilerin ve cemaatin gözüne sokulmaya devam ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa