Banu Alkan kimdir?

Türkiye'nin Afrodit'i olarak bilinen oyuncu ve şarkıcı Banu Alkan kimdir? Döneminin güzellik abidesi olarak kalpleri fetheden ve Türk sinema dünyasının önemli isimleri arasında yer alan Banu Alkan nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
17 Aralık 2023 11:50
GÜNCELLEME
17 Aralık 2023 12:06
Banu Alkan kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Gerçek adı Liz Remka Rebronja olan Banu Alkan Hırvat kökenli olup 1 Temmuz 1958 yılında Yugoslavya'da dünyaya geldi. Alkan, ailesi ile birlikte 1966 yılında Balıkesir'e göç etti. Alkan, Türkiye'ye yerleşmesinin ardından vatandaş oldu ve Alkan soyadını aldı. Alkan, daha sonra ailesiyle İstanbul'a geçerek orada lise eğitimine başladı fakat lise ikinci sınıfta bıraktı. 

Banu Alkan, 16 yaşında hayalindeki meslek olan mankenliğe LCC kurslarına giderek adım attı. Alkan, Vakko'dan da eğitimler alarak mankenlik ajanslarına kayıt oldu ve reklam filmlerinde oynadı. Alkan, 1976 yılında Ses Dergisi'nin düzenlediği  8. Sinema Artisti Yarışmasına katıldı. 

Banu Alkan, sinema kariyerine başladığı dönemlerde erotik filmlerde rol alarak dikkat çekmiştir. "Tatlı Melek" ve "Aşkın Gözyaşları" gibi filmlerle büyük başarı yakalamıştır. Ancak daha sonra bu tür filmlerden uzaklaşarak farklı türlerde yapımlarda yer almıştır.

Alkan, Türk sinemasının yanı sıra televizyon dizilerinde de birçok başarılı rol üstlenmiştir. "Güneş Yanıkları", "Şöhretin Bedeli", "Kavak Yelleri" gibi popüler dizilerde rol almıştır. Oyunculuğunun yanı sıra 1980'lerde bir süre şarkıcılık da yapmıştır. 

Ödülleri

-2014- Türk Sineması’nın Gelmiş Geçmiş Yaşayan En Güzel Kadını ödülünü aldı.

-2015- 2.Altın Palmiye - Yeşilçam 100.Yıl Onur Ödülü

-2015- Mersin Kültür Dayanışma Derneği Ödül Töreni - Yeşilçam 100.Yıl Onur Ödülü

-2015- Mersin Kültür Dayanışma Derneği - Türk sinemasının en güzel Akademik Yüzü Onur ödülü

-2016- 3. Altın Palmiye Ödülleri - Türk Sinemasının En Güzel Kadını

Yer aldığı filmlerden bazıları

-İsyan

-Ağla Gözlerim 

-Günah Defteri

- Bataklıkta Bir Gül 

-Vahşi Ve Güzel 

-Renkli hayatlar 

-Tuzu Kurular 

-Kızma Birader 

-Afrodit 

    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa