Reshad Strik kimdir?

Ailenin Yeni Üyesi belgeseli ile ülkemizde ve dünya çapında tanınan Reshad Strik kimdir? Gamze Özçelik ile dünya evine giren Reshad Strik nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
09 Haziran 2024 11:38
GÜNCELLEME
09 Haziran 2024 12:00
Reshad Strik kimdir?
SM
Suat Mutlu

Reshad Strik, 22 Haziran 1981'de Canberra, Avustralya'da doğmuş Boşnak kökenli bir aktördür. Genç yaşlarda başladığı kariyer yolculuğunda, uluslararası arenada tanınan bir isim haline gelmiştir. Hem Avustralya'da hem de dünya çapında birçok önemli projede yer alan Strik, Türkiye'de de büyük bir hayran kitlesine sahiptir.

Reshad Strik, Yeni Güney Galler eyaletinin Central Coast bölgesinde büyüdü. Gençlik yıllarında sörf ve boks gibi sporlarla ilgilendi. Ulusal bir reklam filminde rol aldıktan sonra, Avustralya Tiyatro ve Sanat Akademisi'ne katıldı. Akademiden mezun olduktan sonra, ''Blue Heelers'' adlı televizyon şovunda konuk oyuncu olarak kariyerine adım attı. Bu performansı, ''Headland'' dizisinin yönetmenlerinin dikkatini çekti ve Strik'e bu dizide bir rol verildi.

Reshad Strik, Avustralya'daki başarılarının ardından ABD'nin Los Angeles şehrinde çalışma fırsatı buldu. İlk olarak "Tepenin Gözleri 2" filminde Mickey adlı Amerikalı asker rolüyle ABD sinemasına adım attı. Ardından ünlü şarkıcı Jessica Simpson’ın “A Public Affair” klibinde rol aldı.

Hong Konglu yönetmen Fruit Chan'ın psikolojik gerilim filmi "Don't Look Up"da başrol oynayarak büyük bir çıkış yakaladı. 2010 yılında Saraybosna'da evlenen Strik, burada atalarının ana dilini öğrenmek, müzik videoları ve reklamlar üretmek ve yönetmek için zaman harcadı. Bosna Hersek'te iki uzun metrajlı film ve çeşitli reklam projelerinde yer aldı.

2013 yılında Türkiye'ye gelen Reshad Strik, bir yıl boyunca Türkçe dersi aldı. 2014 yılında ''Filinta'' dizisinde rol alarak Türk televizyon izleyicisiyle buluştu. 2015 yılında ise Mehmet Bozdağ'ın yapımcılığını üstlendiği ''Diriliş Ertuğrul'' dizisinde Ömer karakterini canlandırdı. 

Umuda Koşanlar Derneği kurucusu eski oyuncu Gamze Özçelik, oyuncu Reshad Strik ile 7 Haziran 2024 tarihinde dünya evine girdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa