Yaşar Neslihanoğlu'ndan Nihat Yalçın'a yanıt!

Yaşar Neslihanoğlu, belediye çalışanlarının bağlı olduğu sendikalara grev çağrısı yapan Nihat Yalçın'a yanıt verdi. Neslihanoğlu, "Bir çalışma yapılıyor. Ve dün işçilerimize mesaj atıldı. İnşallah onlarında memnun olacağı bir şekilde çalışmalar yapılacak" dedi.
Ecem Çetin
|
11 Temmuz 2023, Salı - 18:34
Yaşar Neslihanoğlu'ndan Nihat Yalçın'a yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Temmuz Ayı Meclis Toplantısı 2. birleşimi gerçekleştirildi. 

Söz alarak kürsüye çıkan ABB CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, dün Meclis toplantısında çalışanların maaşlarına değinerek sendikalara grev çağrısı yapan
ABB AK Parti Meclis Üyesi Nihat Yalçın'a yanıt verdi. 

"İşçilerimizin memnun olacağı bir şekilde çalışmalar yapılacak" 

Neslihanoğlu, "Burada gelip sendikalara atıfta bulunurken, sendikalar nerede, ne yapıyor derken önce kendi hangi belediyelerimizde işçilerin sendikası yok ona bakacağız. Önce kendi belediyelerimizde, sendikası olmayan belediyelerimizde işçilerimiz sendika hakkına sahip kılacağız ondan sonra buradan gelip konuşacağız. Sendikalara çağrıda bulunacağız. Senin belediyende sendika yok gelip burada sendikalara çağrıda bulunuyorsun. Arkadaşlar çağrıda bulun, eksikliği söyle bunda hiçbir sıkıntı yok. Ama önce kendimize sonra karşıya bakacağız. Bir çalışma yapılıyor. Ve dün işçilerimize mesaj atıldı. İnşallah onlarında memnun olacağı bir şekilde bu çalışmalar yapılacak." dedi. 

"Grevse grev sonuna kadar destekliyoruz"

Nihat Yalçın, şunları söylemişti;

"Buradan asıl yaptığı işin ne olduğunu unutan, yaptığı işin amacını unutan sendika yetkililerine de seslenmek istiyorum. Bakın oturduğunuz makamlarda belediye personelinin maaşından kesilen aidatlarla oturuyorsunuz. Almış olduğunuz maaşları o aidatlarla alıyorsunuz. Siz oturduğunuz makamlarda belediye personelinin temsilcisi olarak oturuyorsunuz. Onların haklarını savunmak sizin görevinizdir. Sayın sendika yetkililerine buradan seslenmek istiyorum; Kanuni olarak haklarınız neyse onu sonuna kadar kullanın bunun adı grevse grev sonuna kadar destekliyoruz"


http://ankaramasasi.com/haber/2089585/yasar-neslihanoglundan-nihat-yalcina-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.