İmamoğlu'na bir dava daha

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılışı Programı’ sırasında çıkan olayların ardından yaptığı konuşmada Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya hakaret ettiği öne sürülen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında dava açıldı. İmamoğlu’nun, “Kamu görevlisine alenen Hakaret” suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.
Onur Çetinkaya
|
14 Temmuz 2023, Cuma - 11:24
İmamoğlu'na bir dava daha

25 Ekim 2022’de 'Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programında' Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında bir gerginlik yaşanmıştı. 

" İlgilenmeyin, kötü söz sahibine aittir"

İmamoğlu yaptığı konuşmada, "Arkadaşlar, o arkadaş burayı germeye gelmiş, bırakın. Sakin, nezaketsiz, bakın arkadaşlar müsaade edin. Bir sakin olun. Vatandaşlarımız buraya döner misiniz? Lütfen, lütfen... Bakın provokasyon devam ediyor. İlgilenmeyin, kötü söz sahibine aittir" ifadelerini kullanmıştı.

Yazıcı'dan dava

İmamoğlu'nun ifadeleri üzerine Yazıcı, İmamoğlu’na 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama', 'Suç işlemeye tahrik' 'Hakaret', 'İftira' suçlarından dava açtı.

Hapis cezası isteniyor

Tuzla Belediye Başkanı müşteki Şadi Yazıcı'nın dava açtığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

İddianamede,  Ekrem İmamoğlu'nun yaşanan bu duruma kendisinden beklenilen devlet adamına yakışır şekilde suhuletin sağlanmasına yardımcı olmasının aksine olayları tırmandırıcı ifadeler kullandığı ve halkın saldırgan tavırlarını körüklediğini belirttiği aktarıldı.

Siyasi yasak istendi

Savcılık, İmamoğlu hakkında  1 yıldan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile  siyasi yasak olarak bilinen 53. maddesinin uygulanması da istendi.

http://ankaramasasi.com/haber/2090006/imamogluna-bir-dava-daha
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.