Olimpik kürekçi Henry Pearce kimdir?

Olimpiyatlarda yaşamış olduğu garip ve komik olaylarla adı anılan Henry Pearce kimdir? Spor tarihine adını yazdırmış olan ve sportif davranışıyla hafızalara kazınan Henry Pearce nereli?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
15 Temmuz 2023 12:45
GÜNCELLEME
16 Temmuz 2023 10:16
Olimpik kürekçi Henry Pearce kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Henry Pearce tam adıyla  1 Şubat 1902 tarihinde Avustralya Melbourne şehrinde doğdu. Kürek sporuna genç yaşta ilgi duydu ve bu alanda yetenek gösterdi. 1928 yılında Hollanda'nın Amsterdam şehrinde düzenlenen Yaz Olimpiyatları'nda Avustralya'yı temsil etti. 

Pearce, tek kürek yarışında yer aldığı finalde rakibi Amerikalı kürekçi Kenneth Myers ile mücadele etti.  Pearce, çeyrek finalde yarışırken kayığını durdurarak, nehirden geçmekte olan ördek sürüsüne yol verdi. Pearce duraksamasına karşın, altın madalyayı ülkesine götürmeyi başardı. 

Bu zafer, Pearce'ın dünya çapında ün kazanmasını sağladı. Ancak olimpiyat zaferinin ardından amatör kürekçiliği bırakarak profesyonel kariyere geçmedi. İş yaşamına devam etti ve ticari bir satıcı olarak çalıştı.

Henry Pearce, 20 Temmuz 1976'da Avustralya'da hayatını kaybetti. Başarıları ve katkıları, Avustralya kürek sporunda unutulmaz bir isim olarak anılmaya devam etmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa