Yeraltı dünyasının tanrısı Hades kimdir?

Ölülere hükmeden, yer altı dünyasının tanrısı, Olimpos Dağı'nda tanrılar arasında yer alan Hades kimdir? Yunan mitolojisinde en korkulan tanrılar arasında yer alan yer altı dünyasının hakimi ve 3 büyük tanrıdan biri olan Hades hakında merak edilenler...

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
15 Temmuz 2023 16:15
GÜNCELLEME
16 Temmuz 2023 10:17
Yeraltı dünyasının tanrısı Hades kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Yunan tanrılarının üç kardeşinden biri olan Hades, diğer kardeşleri Zeus ve Poseidon ile birlikte Titan olan  Kronos'un oğludur.  Hades'in en önemli özelliği yeraltı dünyasının hükümdarı olmasıdır. Tartarus (cehennem) ve Erebus (ölüler diyarı) adında iki bölgeyi kontrol eder. Hades, ölen ruhların yeraltı dünyasında yaşadığı yer olan Hades'in Ülkesi'ne hakimdir. Hades'in tahtı, ölülerin ruhlarını kabul ettiği yer olan Styx nehrinin kenarında bulunur.  Aynı zamanda ölüm tanrısı olarak da bilinir. 

Mitolojide tasviri

Hades, genellikle karanlık ve kasvetli bir karakter olarak tasvir edilir. Mitolojide, genellikle koyu renkli bir elbise ve miğfer giyer. Yer altı diyarının tanrısı  genellikle üç başlı köpeği Kerberos ile görülür.  Efsanelere göre, Hades'in varlığı insanların hayatını sonlandıran ve onları yer altı dünyasına götüren ölüm tanrısı Thanatos ile ilişkilidir.

Hades’in eşi Persephone

Persephone, Zeus ve Demeter'in kızıdır ve mevsimler tanrıçası olarak bilinir. Persephone, yer altı dünyasında Hades tarafından kaçırılıp yeraltı dünyasına götürülmüştür, eşi olarak kalmak zorunda kalmıştır. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa