Doğal gaza %224 zam geldi yalanı!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Doğal gaza yüzde 224 zam geldi" iddiasının baştan sona yalan olduğunu duyurdu.
Mevlüt Peker
|
16 Temmuz 2023, Pazar - 18:20
Doğal gaza %224 zam geldi yalanı!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlı DMM (Dezenformasyonla Mücadele Merkezi), "Doğal gaza yüzde 224 zam geldi" şeklinde ortaya atılan iddianın baştan sona yalan olduğu belirtildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin sosyal medya platformu Twitter’daki @dmmiletisim adresli henüz kurumsal onay alınmamış hesabından yapılan açıklamada, konutlarda kullanılan doğal gaz fiyatında %224 değil, ortalama %1 oranında artış yapıldığı bilgisi verildi.

Artış oranının sanayide kullanılan doğal gazda ise yaklaşık %0,5'e denk geldiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Doğal gazda metreküp başına ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) 0,0747 TL olarak güncellenmiştir. Bu da KDV (Katma Değer Vergisi) etkisi ile birlikte metreküp fiyatında yaklaşık 6 kuruşluk bir artış anlamına gelmektedir. Diğer taraftan Avrupa'da doğal gaz faturalarındaki vergi yükü ortalama %36 düzeyindeyken, bu oran Türkiye'de KDV ve ÖTV artışları ile birlikte %18 seviyesine yaklaşmıştır. 'Doğal gaza %224 zam geldi' iddiası kesinlikle doğru değildir."

http://ankaramasasi.com/haber/2090317/dogal-gaza-224-zam-geldi-yalani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.