Hatay’da 250 hektar orman yandı

Hatay’da orman yangını daha da büyüdü. 250 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangınla ilgili bilgi veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Yangın, yaklaşık 250 hektarlık alanda can kaybımız yok, 4 araç 7 konut maalesef zarar gördü” dedi.
Mevlüt Peker
|
16 Temmuz 2023, Pazar - 22:20
Hatay’da 250 hektar orman yandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı orman yangının devam ettiği Hatay'ın Belen ilçesine gidiyor. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın, ekiplerin yangına karadan ve havadan müdahalesini yerinden takip edeceği bildirildi.

Belen ilçesinde devam eden orman yangınına ekipler müdahale etse de yangın büyümeye devam ediyor.

Yangın, 21 helikopter ve 9 uçakla söndürülmeye çalışılıyor, ancak havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahale sona erdi.

Belen ilçesine bağlı Soğukoluk Yaylası Derebahçe Mahallesi'nde öğle saatlerinde ormanlık alanda yangın çıktı.

Yangının haber alınmasının ardından orman ekipleri olay yerine gelerek havadan ve karadan müdahaleye başladı.

Yangına 21 helikopter ve 9 uçakla müdahale edildi. Ancak havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahale sona erdi. Ekipler karadan müdahaleye devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yangının yer yer büyüdüğünü belirterek, "Saat 13.30 civarında Derebahçe ve Armutçuk arasındaki sazlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınmak üzereyken giderek büyüyerek Nergislik, Soğukoluk ve Müftüler mevkilerinden Yapraklı'ya kadar yayıldı. Helikopterler havadan müdahale etti. Karadan ise Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve AFAD ekipleri müdahale etti. Can kaybımız yok, maalesef 4 araç ve 7 konut zarar gördü. Ayrıca ormanda birçok canlının da kaybedildiğini üzülerek belirtmek isterim. Ancak vatandaşlarımızla ilgili bir sıkıntımız olmadı. Yaklaşık 250 hektarlık bir alanda maalesef yangın ormanımıza zarar vermiş gibi görünüyor." şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2090342/hatayda-250-hektar-orman-yandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.