20 ilin Cumhuriyet başsavcısı değişti

HSK'nın adli ve idari ana kararnamesi ile 20 ilin Cumhuriyet başsavcısı değişti
Mevlüt Peker
|
17 Temmuz 2023, Pazartesi - 20:26
20 ilin Cumhuriyet başsavcısı değişti

HSK (Hakimler ve Savcılar Kurulu) Birinci Dairesinin, 3036 adli ve 387 idari hakim ve savcıyı kapsayan adli ve idari yargı ana kararnamesi sonuçlandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi, yaz kararnamesine yönelik çalışmalarını tamamladı. Kararname, Hakimler ve Savcılar Kurulunun resmî internet sayfası üzerinden yayımlandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin kararnamesiyle Adıyaman, Ağrı, Aydın, Bingöl, Denizli, Elazığ, Giresun, Hatay, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Niğde, Şırnak, Trabzon, Uşak ve Van illeri ile 38 ilçenin Cumhuriyet başsavcılarında değişiklik yapıldı.

Karasu Adliyesine ise ilk kez Cumhuriyet Başsavcısı ataması gerçekleşti.

ACM (Ağır Ceza Mahkemesi) başkanı olarak ise 118 atama yapıldı. Deprem bölgesinde bulunan mevcut mahkemelere ek olarak 5 ACM (ağır ceza mahkemesi), 39 AHM (asliye hukuk mahkemesi), 11 tüketici mahkemesi ve 9 SMH (sulh hukuk mahkemesi) faaliyete geçirilecek biçimde planlama yapıldı ve bu mahallere ek olarak 61 hakim ataması gerçekleştirilerek deprem sebebiyle adli yargıda açılması muhtemel davalara dair mahkemelerin verimliliği ve etkinliğinin artırılması hedeflendi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya platformu Twitter’daki @yilmaztunc kurumsal onaylı hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Hakimler ve Savcılar Kurulunun 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ülkemize ve yargı teşkilatımıza hayırlı olsun. Hakim ve savcılarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, aileleri ile birlikte sağlık ve esenlikler temenni ederim. Adalete olan güveni daha da yukarılara taşımak için her kademedeki meslektaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz."

http://ankaramasasi.com/haber/2090451/20-ilin-cumhuriyet-bassavcisi-degisti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.