Kastamonu’da çıkan orman yangınları büyümeden söndürüldü

Kastamonu ilinin Tosya ilçesi ile Taşköprü ilçesinde ormanlık alanlarda başlayan yangınlar, erken fark edilmesi ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından hızlı müdahalede bulunulması sebebiyle büyümeden söndürüldü.
Mevlüt Peker
|
18 Temmuz 2023, Salı - 18:25
Kastamonu’da çıkan orman yangınları büyümeden söndürüldü

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Obrucak köyü mevkiinde ormanlık alanda bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangının fark edilmesi üzerine Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü Obrucak İşletme Şefliği yangınla mücadele ekipleri hızla bölgeye sevk edildi. Ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde orman yangını büyümeden kontrol altına alındı ve söndürüldü.

Bu olayın ardından bir süre sonra Tosya ilçesinde de ikinci bir yangın meydana geldi. Tosya Orman İşletme Müdürlüğü Ahlatdağ İşletme Şefliği sahasında ormanlık alanda yine bilinmeyen bir sebeple yangın başladı. Ahlatdağ İşletme Şefliği ekipleri zamanında müdahale ederek yangını kontrol altına aldı ve söndürdü.

Yaşanan ardışık yangınlar sonrasında Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu uyarılarda bulundu. Sönmezoğlu, Taşköprü ve Tosya ilçelerindeki yangınlara erken ve etkin müdahale eden ekip arkadaşlarına teşekkür ederek, tüm halkın daha dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı. Ateş yakmama konusunda birbirlerini uyarmaları gerektiğini belirtti.

http://ankaramasasi.com/haber/2090558/kastamonuda-cikan-orman-yanginlari-buyumeden-sonduruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.