Mark Eliyahu kimdir?

Kamança sanatçısı Mark Eliyahu kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Ünlü sanatçı hakkında merak edilenler...

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
19 Temmuz 2023 10:07
GÜNCELLEME
19 Temmuz 2023 12:21
Mark Eliyahu kimdir?
HM
Haber Merkezi

İsrailli bir sanatçı sanılan Mark Eliyahu,  aslında İsrail'e çok uzak olan Dağıstan’da, 13 Temmuz 1982 tarihinde dünyaya geldi.

Mark Eliyahu, 1989'da ailesi ile birlikte Dağıstan’dan İsrail'e göç etti. Küçük yaşlarda müziğe büyük ilgi duymaya başladı.

Müziğe dört yaşında kemanla başlayan Mark Eliyahu, lise eğitimi alacağı zaman Yunanistan’a gitti ve burada hayatını değiştiren enstrüman olan Kamança ile tanıştı.

Eliyahu, kamançayı ilk duyduğu anı; “Çalgının tınısının içimde yankılandığını duydum. Sanki ruhumun sesi gibiydi ve çalmam gereken enstrümanın bu olduğunu anladım” sözleri ile anlattı.

Kamança ile tanışan Eliyahu bu enstrümanı daha iyi öğrenmek, eğitim almak için  Azarbaycan’a gitti.

Ünlü kamança sanatçısı Adalet Vezirov’dan aldığı dersler ile kendini geliştiren  Eliyahu, yeteneğini keşfederek müzik dünyasına adım attı.

Yeteneği ile eşsiz enstrümantal müziklere imza atan Mark Eliyahu, sahnede eşi benzeri olmayan tınılar üretiyor, dinleyene uzak diyarlardan ezgiler sunuyor.

Kamança nedir?

 Kamança veya diğer adıyla kamançe , Azerbaycan, İran ve Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde çalınan bir tür yaylı telli çalgıdır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa