Yuri Boyka kimdir?

Yenilmez (Undisputed) filmi ile tanınan dövüş sanatı ustası Yuri Boyka kimdir? Dünya çapında ses getirmiş olan Yenilmez film serisiyle seyircilerin gönlünü fetheden Yuri Boyka karakterine hayat veren kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
19 Temmuz 2023 14:17
GÜNCELLEME
19 Temmuz 2023 15:15
Yuri Boyka kimdir?
SM
Suat Mutlu

Yuri Boyka, Isaac Florentine'in yönettiği "Undisputed II: Last Man Standing" (2006) adlı filmde ortaya çıkan bir dövüşçü karakteridir. Daha sonra "Undisputed III: Redemption" (2010) ve "Undisputed IV" (2016) filmlerinde de yer almıştır. 

Boyka, güçlü bir dövüşçüdür ve adil dövüşlerde ustalıkla hareket eder. Kötü bir geçmişi vardır ve daha sonra dürüst bir dövüşçü olma yolunda ilerlerken kendini kanıtlamaya çalışır. Boyka, olağanüstü dövüş yeteneklerine sahip bir dövüşçüdür. Yüksek hızı, dayanıklılığı ve gücü ile rakiplerini yenmekte üstünlük sağlar. Dövüş stili karma dövüş sanatlarına dayanır ve özellikle tekme ve yumruklarıyla etkilidir.

Boyka karakterine hayat veren oyuncu kim? 

Yuri Boyka karakterine hayat veren oyuncu  Scott Adkins'dir.  Scott Adkins, 17 Haziran 1976 tarihinde 

İngiltere'de doğdu. Çocukken dövüş sanatlarına ilgi duydu ve çok genç yaşta judo ve taekwondo gibi disiplinlere başladı. Daha sonra kendini dövüş sanatlarına adadı ve Wing Chun, Kickboks, Muay Thai ve Brazilya Jiu-Jitsu gibi birçok farklı stil üzerinde çalıştı.

Sinema kariyerine 2001 yılında Jackie Chan'in "The Accidental Spy" filminde küçük bir rolle başladı. Daha sonra çeşitli aksiyon filmlerinde rol aldı ve dövüş yeteneklerini sergiledi. Bunlardan bazıları "Undisputed II: Last Man Standing", "Ninja", "The Expendables 2", "Boyka: Undisputed" ve "Avengers: Sonsuzluk Savaşı" gibi yapımlardır. 

Scott Adkins yer aldığı bazı yapımlar

- Incoming 

– Savage Dog

– American Assasin 

– Undisputed IV

- Grimsby Kardeşler

– Doktor Strange 

– Zero Tolerance

- Green Street 3: Never Back Dow… 

– Metal Hurlant Chronicles

- Doctors Ross 

– City Central Jake Clanton 

– Dangerfield

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa