Savaş tanrısı Ares kimdir?

Yunan mitolojisinde korkulan tanrılar arasında yer alan Savaşın fiziksel boyutunu temsil eden Zeus'un oğlu Savaş tanrısı Ares kimdir? Olympos'ta Tanrılara savaş açan ve kazanan Zeus'u tahtından eden Savaş tanrısı Ares hakkında merak edilenler...

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
19 Temmuz 2023 15:50
GÜNCELLEME
19 Temmuz 2023 17:36
Savaş tanrısı Ares kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Ares, antik Yunan mitolojisinde savaş tanrısı olarak bilinen bir tanrıdır. Ares, Zeus ve Hera'nın oğlu, Afrodit'in kardeşidir.  Ares genellikle savaşta korku ve dehşet yayan bir figür olarak tasvir edilir. Savaşın vahşiliği ve ölümcüllüğü ile ilişkilendirilir. Cesaret ve kahramanlık gibi olumlu savaş özelliklerinin yanı sıra, şiddetin ve kan dökmenin olumsuz yanlarını da temsil eder.

Mitolojide, Ares sıklıkla diğer tanrılarla ve kahramanlarla çatışma halindedir. Özellikle Athena ile arası iyi değildir çünkü Athena savaşın stratejisini ve akıl yürütmesini temsil ederken, Ares daha çok savaşın fiziksel şiddetini ve çatışmayı temsil eder. Bu nedenle, Ares genellikle vahşi, düşüncesiz ve öfkeli bir karakter olarak tasvir edilir.

Sembolleri

Ares'in sembollerinden biri, üzerine binerek savaş alanlarına yönelen kanatlı bir miğfer giymiş savaş arabasıdır. Ayrıca kılıç, mızrak ve kalkan gibi savaş aletleri de Ares ile ilişkilendirilir. 

Ares ve Afrodit

Ares'in en ünlü ilişkisi güzellik tanrıçası Afrodit ile olandır.  Hephaistos’la evli olan Afrodit savaş tanrısıyla ilişkiye girerek Hephaistos’u aldatır. Bu ilişkiyi öğrenen Hephaistos ise onları bir ağ ile tuzağa düşürüp uygunsuz vaziyetteyken bütün tanrıların önüne götürerek alay eder. Ares ile Afrodit’in birleşmesinden Eros(aşk tanrısı),  Deimos (Korku Tanrısı), Phobos (Dehşet Tanrısı) ve Harmonia (Uyum Tanrıçası) doğar. 

Olympos'a karşı zaferi

Savaş tanrısı Ares, 4 yardımcısı olan  Eris, Enyo, Phobos ve Deimos ile birlikte dünya üzerinde katliamlar yaparlar. Bunun üzerine  Olympos tanrıları Ares'e karşı savaş açarlar fakat ne yazık ki çıkan savaşta Olympos düşer. Phobos öyle bir korku salmıştı ki Zeus'un tamamen Olymposdan düşmesini sağlıyordu. Fakat Ares sadece Olympos'a katılmak isteyip Zeus'u eski yerine geçirir. Böylece 5 tanrı, Ares ve yardımcıları, Olympos'un en büyükleri oldular. Zeus yine de Ares'i sevmesede Ares'in bağlılık yemini sürekli devam ettirecekti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa