Anna Delvey kimdir?

Dolandırıcı Anna Delvey kimdir? Hakkında merak edilen her şey...

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
21 Temmuz 2023 09:10
GÜNCELLEME
21 Temmuz 2023 10:44
Anna Delvey kimdir?
HM
Haber Merkezi Editör

Gerçek adı Anna Sorokin olan Anna Delvey, zengin bir New York sosyetesi olarak poz verme konusundaki ayrıntılı planıyla medyada ün kazanmış, Rusya doğumlu bir dolandırıcıdır. 23 Ocak 1991'de Rusya'da doğdu.

2013 yılında Anna Sorokin, New York'a taşındı ve kendisini Anna Delvey adında zengin bir Alman varisi olarak göstermeye başladı. Kiminle konuştuğuna bağlı olarak, zengin bir diplomatın veya bir petrol kralının kızı olduğunu iddia etti. Bu sahte kimlikle, New York'un sosyal ortamının üst kademelerine sızmayı başardı ve lüks otellerde kalarak, pahalı restoranlarda yemek yiyerek ve partiler düzenleyerek lüks bir yaşam tarzı yaşadı. Ayrıca Manhattan'da üyelere özel bir sanat kulübü açmak için bir proje başlattı.

Anna Delvey, çok sayıda kişiyi ve işletmeyi kendisine borç para vermeye, faturalarını karşılamaya ve abartılı yaşam tarzını finanse etmeye ikna etmeyi başardı. Ancak, iddialarını destekleyecek mali olanaklara sahip değildi. Sonunda, yalan ağı çözülmeye başladı ve 2017'de hırsızlık ve hizmet hırsızlığı suçlarından tutuklandı.

Mayıs 2019'da Anna Sorokin, bankaları, otelleri ve diğer kişileri yüz binlerce dolardan dolandırmaktan çok sayıda hırsızlık ve büyük hırsızlıktan mahkum edildi. Dört ila on iki yıl hapis cezasına çarptırıldı ve tazminat ve para cezası ödemesine karar verildi. Davası medyanın büyük ilgisini çekti ve "Inventing Anna" adlı bir Netflix belgesel dizisine ve onun ayrıntılı aldatmacasını araştıran çeşitli makale ve kitaplara konu oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa