Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu bir araya geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin önde gelen isimleriyle gerçekleştirdiği zoom toplantısının sızmasının ardından başlayan tartışmalar sürerken gözler bugün gerçekleştirilecek iki toplantıya çevrildi. İmamoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu bugün yapılacak il, ilçe ve büyükşehir belediye başkanları toplantısında bir araya gelecek.
Ersin Küçükbarak
|
22 Temmuz 2023, Cumartesi - 09:33
Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu bir araya geliyor


CHP’de iç çekişmeler sürüyor.

Partide değişim isteyenler ile Kılıçdaroğlu yanlıları arasındaki tartışmalar artık medyaya yansımaya başladı.

Nitekim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin önemli isimleriyle yaptığı toplantı basına sızdı.

Bu parti içinde tartışmaların fitilini ateşledi.

Şimdi CHP’de gözler hafta sonu yapılacak 2 kritik toplantıya çevrildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önce belediye başkanları ile bir araya gelecek ardından da Parti Meclisi’ni toplayacak. Belediye başkanları toplantısında Kılıçdaroğlu, gizli toplantı tartışmasının odağındaki isim olan İmamoğlu ile ilk kez bir araya gelecek.

Yerel seçimler değerlendirilecek

Tüm büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarının davet edildiği toplantıda, ilk olarak geride bırakılan seçimlere yönelik değerlendirmelerin yapılması, ardından da 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere ilişkin görüşlerin dile getirilmesi bekleniyor.

CHP Parti Meclisi toplantısı yarın yapılacak

Kritik Parti Meclisi toplantısı ise yarın saat 13.30’da başlayacak.

Çarşamba günü yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısına katılmayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile İmamoğlu’nun çevrim içi toplantısına katılan diğer PM üyelerinin pazar günü yapılacak toplantıya tam kadro katılmalarına kesin gözüyle bakılıyor.

Görevden alınan İl ve ilçe başkanları için kritik oylama

Toplantıdan çıkacak kararlar ise kritik önem taşıyor. Genel Merkez tarafından görevden alınan il ve ilçe başkanları için oylama yapılacak.

Eğer göreve iade yönünde karar çıkarsa bu İmamoğlu'nun Parti Meclisi üzerindeki etkisini yansıtacak.

http://ankaramasasi.com/haber/2091095/kilicdaroglu-ve-imamoglu-bir-araya-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.