Hikmet Anıl Öztekin Kimdir?

Yazar Hikmet Anıl Öztekin kimdir sizin için araştırdık.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
23 Temmuz 2023 17:25
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2023 11:43
Hikmet Anıl Öztekin Kimdir?
HM
Haber Merkezi Editör

Öğretmen anne ve babanın ilk oğlu olarak  1986 senesinde Trabzon'da doğdu.
Matematik ve Fizik derslerine özellikle ilgisi olan Öztekin, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaat Fakültesini kazandı.

Üniversite okurken sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye genelinde bir çok projeye imza attı. Günümüzde pek çok üniversite de düzenlenen "Kardeş Okul" projesini İTÜ'yü  ilk olarak kendisi 2006 senesinde başlattı. Diyarbakır'da 2 ilköğretim okuluna derslikler ve kütüphane yapımı, ihtiyacı olan öğrencilere yardım sağlayan "İTÜ Giysi Odası" gibi bir çok sosyal sorumluluk projesinde kurucu konumundaydı. Yeşilay, Sarıay, Toplum Gönüllüleri, LÖSEV gibi kuruluşlardan ödüller aldı.

 O zamanki İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin tarafından üniversitedeki sosyal girişimlerinden ötürü 2 yıl peş peşe teşekkür ödülü aldı.

Üniversiteden mezun olup askerliğini Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaptıktan sonra dünyanın en büyük armatörü olan İtalyan gemi şirketi MSC'de çalışmaya başladı. Fakat rutinlere alışamayacağını ve bundan mutlu olamayacağını anlayarak  iş süresinin tam 2.yılını doldurduğu gün istifa edip kendisini daha mutlu hissedeceği iş olan girişim, araştırma ve çalışmalarına adadı.

Çayistanbul Kitap & Kafe'yi 2013 senesinde  kurdu. Şu an  eyüp, fatih. Şubeleri olmak üzere 2 şubesi vardır.

Lise yıllarında yazdığı fakat 26 yaşındayken arkadaşları tarafından okunsun diye  yayımladığı şiirlerden oluşan "Elif gibi Sevmek" kitabını çıkarttı ve o yıl toplam baskı adedi bir milyonu geçerek Türkiye'de en çok satan ve konuşulan kitap haline geldi ve toplam baskı adedi bir milyonu geçti.

Kitapları

    • Elif Gibi Sevmek: Dem
    • Elif Gibi Sevmek 2: Seviyorum Dersin, Ya Kısmetin Olur Ya İmtihanın
    • Bir Eyvallahım Var, Gelse De Gelmese De
    • Fesleğen
    • Eyvallah 2: Varacağını Bilmediğin Yola Çıkar  Mıydın?
    • Eyvallah 1: Seyyah
    • Eyvallah 2: Birlik Dükkanı
    • Sufisözlük: Müspet Kelimeler Sözcüğü
    • Ne İçin Varsan Onun İçin Yaşa



    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa