Keanu Reeves kimdir?

Aktör, yapımcı, yönetmen ve müzisyen olarak farklı alanlarda karşımıza çıkan başarılı oyuncu Keanu Reeves kimdir? Neo ve John Wick karakterleriyle hafızalarımıza kazınmış olan karakteri ve oyunculuğuyla geniş bir hayran kitlesine sahip Keanu Reeves nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
04 Kasım 2023 10:14
GÜNCELLEME
04 Kasım 2023 12:14
Keanu Reeves kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Tam adıyla  Keanu Charles Reeves, 2 Eylül 1964 tarihinde Beyrut, Lübnan'da doğdu.  Reeves, 1980'li yıllarda oyunculuk kariyerine adım atmış ve ilk projesi  1984 yılında "One Step Away" adlı televizyon filmi olmuştur. 

Profesyonel kariyeri

Keanu Reeves,  erçek çıkışını, 1989 yılında "Bill & Ted's Excellent Adventure" filmindeki Ted Logan karakteriyle yapmıştır.  1990'lı yıllarda, Keanu Reeves pek çok farklı türde filmde yer aldı ve geniş bir hayran kitlesi kazandı. "Point Break", "Speed", "A Walk in the Clouds" ve "Devil's Advocate" gibi önemli yapımlarda başrol oynadı ve bu filmlerle başarılı performanslar sergiledi.

Ancak Keanu Reeves'in en ikonik karakterlerinden biri, 1999 yılında çıkan "The Matrix" filminde canlandırdığı Neo karakteridir. Bilim kurgu ve aksiyon türündeki bu film, büyük bir gişe başarısı elde ederek sinema tarihine damga vurdu ve Keanu Reeves'i dünya çapında ünlü bir aktör haline getirdi. Sonraki yıllarda da Keanu Reeves, "Constantine" (2005), "The Lake House" (2006), "John Wick" serisi (2014 ve sonrası) gibi başarılı yapımlarda yer aldı.

Yer aldığı yapımlardan bazıları

 -The Matrix

-The Matrix Reloaded 

-The Matrix Revolutions

-John Wick 

-John Wick: Chapter 4

-Speed 

-Point Break 

-Bill & Ted

-Constantine 

-The Devil's Advocate 

-A Walk in the Clouds 

-Bram Stoker's Dracula 

-The Replacements 

-Sweet November 

-Knock Knock

- 47 Ronin

      Yorumlar (0 yorum)
      Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
      Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
      Sonraki Sayfa