Trevor Francis kimdir?

Genç yaşta büyük bir transfer ücretiyle transfer olmuş ilk futbolculardan biri olan Trevor Francis kimdir? Büyük başarılara imza atmış, teknik direktörlüğü ile de adından söz ettirmiş olan Trevor Francis nereli?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
25 Temmuz 2023 16:34
GÜNCELLEME
25 Temmuz 2023 17:50
Trevor Francis kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Trevor Francis, tam adıyla Trevor John Francis, 19 Nisan 1954 tarihinde  Futbol kariyerine Birmingham City'de başlayarak İngiltere futboluna adım atmış ve özellikle Nottingham Forest ve Manchester City gibi kulüplerde önemli başarılar elde etmiştir.  Öne çıkan özellikleri arasında hızlı ve yetenekli bir forvet oyuncusu olması, üst düzey top tekniği ve golcü özelliği yer almaktadır. Aynı zamanda genç yaşta büyük bir transfer ücretiyle transfer olan ilk futbolculardan biri olarak da hatırlanmaktadır.

Trevor Francis'in en dikkat çekici başarısı, 1979 yılında Nottingham Forest formasıyla UEFA Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazanmasıdır. O dönemde kulübün teknik direktörlüğünü Brian Clough yapmaktaydı. Bu başarı, İngiliz futbol tarihinde bir İngiliz kulübünün bu kupayı kazanması açısından büyük bir olaydı.

Futbolculuk kariyerinin ardından Trevor Francis, antrenörlük ve yöneticilik yapmıştır. Çeşitli kulüplerde teknik direktörlük görevlerinde bulunmuş ve futbol analisti olarak da çalışmıştır.

Trevor Francis, İngiltere milli takımında da forma giymiş ve milli formayla 52 kez maça çıkmıştır. 1970'ler ve 1980'lerdeki başarılı kariyeri nedeniyle İngiliz futbolunun önemli figürlerinden biri olarak anılmaktadır.

Ölümü

Trevor Francis, 25 Temmuz 2023 tarihinde İspanya'da geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayata 69 yaşında veda etti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa