Bu sivrisinek türüne dikkat! Her türlü hastalığı taşıyor…

Asya kaplan sivrisineklerin sayıları zirveye ulaştı! İnsan kanını büyük bir ustalıkla hissettirmeden emen, rüzgardan etkilenmeyen, sessiz uçma kabiliyetine sahip olması bakımından fark edilemeyen Asya kaplan sivrisinekleri, gece / gündüz iki vardiya halinde çalışabiliyor. Isırdıkları yerler ise birkaç gün sonra yeni ısırılmış gibi kaşınıyor.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
25 Temmuz 2023 21:31
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 10:35
Bu sivrisinek türüne dikkat! Her türlü hastalığı taşıyor…
MP
Mevlüt Peker Editör

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte sivrisinek popülasyonunda da ciddi artış yaşanıyor. Aşırı sıcaklar dışında 2023 yılını geçtiğimiz yıllardan ayıran ise sivrisinek türlerinden en tehlikeli olarak görülen bir türün dünya geneline yayılmış olması. Asya kaplan sivrisinekleri ismi verilen tür, taşıdığı hastalıklar sebebiyle insan sağlığını en çok tehdit eden türlerin başında geliyor.

Aedes albopictus ismi verilen küçük bir sivrisinek türü olan Asya kaplan sivrisinekleri, aslen Asya kökenli ancak son senelerde dünya geneline yayıldığı görülüyor.

Asya kaplan sivrisinekleri, çeşitli tropikal ve subtropikal bölgelerde yaşayan birçok virüsün taşıyıcısı olması sebebiyle diğer türlerden insan hayatını tehdit etme bakımından daha öne çıkıyor.

Asya kaplan sivrisinekleri Zika, dengue, chikungunya, Mayaro, Ross River ve batı Nil virüsü gibi birçok hastalığın yayılmasına yol açıyor.

Gündüz saatlerinde aktif olan Asya kaplan sivrisinekleri, insanlarla yakın temas halinde olma eğiliminde olması sebebiyle bu sivrisineklerin yaydığı hastalıklardan korunmak için özellikle sıcak havalarda açıkta kalmamaya, uygun giysiler giymeye, sivrisinek kovucu kullanmaya ve evlerde sivrisineklere karşı korunmaya dikkat etmek gerekiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa