Putin'den gözdağı !

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve NATO ile Suriye’de yaşanılan gerilimlere değinerek, “Birileri Rusya ve NATO arasında çatışma isterse biz hazırız” dedi.
Onur Çetinkaya
|
30 Temmuz 2023, Pazar - 12:36
Putin'den gözdağı !

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg’da gerçekleşen Rusya - Afrika zirvesinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Putin açıklamalarında ABD ve batılı ülkelere gözdağı vermeye devam etti. Bir gazetecinin, Rusya ile NATO arasında Suriye’de çatışmaya grime gibi bir olasılığının olup olmadığına değindi.

"Çatışmaya hazırız"

İfadelerini sertleştiren Putin, "  Bizde bir zamanlar Amerikan tarafının talebiyle bu çatışmaları önlemek için bir mekanizma kurduk. Bazı birim başkanları birbiriyle iletişim kuruyor ve yetki hakkı bulunuyordu. Herhangi bir kriz durumu istişare ediliyordu. Bu kimsenin çatışmayı istemediğini gösteriyordu. Ancak böyle bir çatışmayı birileri isterse biz hazırız" dedi. 

"Ukrayna ile ilgili barış görüşmelerini reddetmiyoruz"

Açıklamalarında Ukrayna ile yaşadıkları çatışma ve yeni bir müzakere süreciyle ilgili düşüncelerini aktaran Putin, "Ukrayna ile ilgili barış görüşmelerini reddetmiyoruz ve her iki tarafta da bir anlaşmaya varılması gerektiğini düşünüyoruz. Afrika'nın barış girişimi, Çin'inki kadar barışın temeli olabilir" diye konuştu. Buna karşı Ukrayna’nın taarruzlarına devam ettiğini de hatırlatan Putin, "Ukrayna ordusu saldırıdayken ateşkesi uygulamak zor" ifadelerini kullandı.

"Türkiye’de gaz dağıtım merkezi konusu gündemde"

Savaşın ve tartışmaların yanı sıra Putin, Türkiye ile olan ilişkiye değindi.Türkiye'de kurulması planlanan gaz dağıtım merkezi ile açıklama yapan Putin, planın hala gündemlerinde olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı sözlerinde, "Gaz dağıtım merkezi konusu gündemde kalmaya devam ediyor, ancak şu bilinmeli ki depolarda gaz depolanmayacak, bu merkez sadece bir e-ticaret platformu olarak faaliyet yürütecek" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme planladıklarını hatırlatan Putin, "Erdoğan, beni seçimden önce de Türkiye'ye davet etti, ancak seçimler öncesinde ziyaret konusunun iç siyasi süreci etkilemeye yönelik bir girişim olarak algılanabileceği için kimsenin spekülasyon yapmaması amacıyla bu ziyaretten vazgeçildi” diye konuştu. Ancak Erdoğan ile görüşme gerçekleştireceklerinin de altını çizen Putin, “Erdoğan ile birbirimizi göreceğimiz konusunda anlaştık, ya o bize gelecek ya da ben ona gideceğim, göreceğiz" ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2092146/putinden-gozdagi-
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.