Taylor Lautner kimdir?

Oyuncu, seslendirme sanatçısı, model ve dövüş sanatçısı olarak çeşitli dallarda faaliyet sergileyerek kariyerini sürdüren Taylor Lautner kimdir? Alacakaranlık film serisi ile adını film sektörüne duyuran Taylor Lautner nereli, kaç yaşında ve yer aldığı yapımlar neler?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
31 Temmuz 2023 10:29
GÜNCELLEME
31 Temmuz 2023 11:00
 Taylor Lautner kimdir?
SM
Suat Mutlu

Taylor Lautner, doğum adıyla Taylor Daniel Lautner, 11 Şubat 1992'de Amerika Birleşik Devletleri'nin Michigan eyaletinde dünyaya geldi.  Küçük yaşlardan itibaren sporcu bir ailede büyüyen Taylor, çocukluğunda taekwondo ve karateye ilgi duydu. 6 yaşında taekwondo antrenmanlarına başladı ve zamanla yeteneklerini geliştirerek birçok ulusal ve uluslararası turnuva kazandı. Hatta genç yaşta dünya şampiyonu olmayı başardı. Bu dönemde "Junior World Forms and Weapons Champion" unvanını elde ederek dikkatleri çekti.

Kariyeri

Taylor Lautner, oyunculuk kariyerine 2001 yılında, henüz dokuz yaşındayken "Shadow Fury" adlı bir aksiyon filmiyle başladı. Daha sonra kısa süreli roller aldığı bazı televizyon dizilerinde yer aldı. Daha sonra  Lautner,  çıkış noktası, 2005 yılında Robert Rodriguez'in yönettiği "The Adventures of Sharkboy and Lavagirl" filmi oldu. 

Ancak, gerçek çıkışını 2008 yılında "Twilight" (Alacakaranlık) filmiyle yaptı. Stephenie Meyer'ın aynı adı taşıyan romanından uyarlanan bu romantik-fantastik filmde, Jacob Black karakterini canlandırdı. Başta Kristen Stewart ve Robert Pattinson olmak üzere, filmdeki performansıyla izleyiciler ve eleştirmenler tarafından da olumlu tepkiler aldı. Film, küresel bir fenomen haline gelen bir seriye dönüşerek Taylor Lautner'ın yıldızını parlatan önemli bir adım oldu. 

"Twilight" serisi başarıya ulaştıktan sonra, Lautner diğer projelerde de yer almaya başladı. 2011 yılında aksiyon filmi "Abduction" ile başrolde yer aldı. Ayrıca, 2010 ve 2011 yıllarında Amerikan televizyon dizisi "Saturday Night Live"da sunuculuk yaparak komedi yeteneklerini sergiledi.Ancak, kariyerindeki diğer projeler "Twilight" kadar büyük bir başarı elde edemedi. Özellikle eleştirel açıdan bazı filmlerine olumsuz yorumlar yapıldı ve ticari olarak istenilen başarıyı yakalayamadı.

Taylor Lautner, oyunculuk kariyerinin yanı sıra seslendirme çalışmaları da yaptı ve animasyon filmlerinde karakterlere ses verdi. 

Filmografisi

  1. The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 
  2. Twilight 
  3. Twilight Saga: New Moon 
  4. Twilight Saga: Eclipse 
  5. Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 
  6. Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 
  7. Abduction 
  8. Valentine's Day 
  9. Tracers 
  10. Grown Ups 2
  11. Run the Tide 
  12. The Ridiculous 6 
  13. Cuckoo
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa