John David Washington kimdir?

Dünya sinema tarihinin önemli oyuncuları arasında yer alan Densel Washington'un oğlu olan John David Washington kimdir? Amerikan Futbolcusu ve babası gibi oyuncu olan John David Washington nereli, kaç yaşında ve yer aldığı yapımlar neler?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
01 Ağustos 2023 09:39
GÜNCELLEME
01 Ağustos 2023 10:51
John David Washington kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

John David Washington, tam adıyla John David Washington Jr.,  28 Temmuz 1984 tarihinde Amerika Klaiforniya'da dünyaya geldi.  Babası ünlü aktör Denzel Washington, annesi ise aktris ve şarkıcı Pauletta Washington'dır. Bu nedenle, John David Washington aynı zamanda Hollywood'da büyük bir üne sahip olan Washington ailesinin üçüncü nesil üyesidir. 

Spor kariyeri

John David Washington, kolej yıllarında American Football takımı için aktif olarak spor yapmıştır. Morehouse College'da okurken başarılı bir Amerikan futbolcusu olarak dikkat çekti. Kariyerinin zirvesinde, 2006 yılında St. Louis Rams tarafından NFL'de (National Football League) oynama şansı yakaladı. Ancak ciddi bir yaralanma yaşaması, profesyonel futbol kariyerini sonlandırmasına neden oldu.

Babasının izinden gitti

Profesyonel futbol kariyerinin sona ermesinin ardından John David Washington, oyunculuk kariyerine odaklandı. Başlangıçta, küçük rollerde ve televizyon dizilerinde yer alarak oyunculuk kariyerine başladı. İlk dikkat çeken rolü, HBO dizisi "Ballers"da Ricky Jerret karakteri oldu. 

David Washington, 2018 yapımı "BlacKkKlansman" filmindeki başarılı performansıyla geniş çapta tanınmaya başladı. Spike Lee'nin yönettiği bu filmde, siyahi bir polis dedektifi olan Ron Stallworth'u canlandırdı. Performansı, eleştirmenlerden övgü ve çeşitli ödüllerle tanınma getirdi. Ayrıca, bu rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Küre Ödülü'ne aday gösterildi.

Ayrıca Washington, 2020 yapımı Christopher Nolan filmi "Tenet"de başrol oynadı. Oyuncu, yetenekli bir aktör olarak kariyerine devam etmektedir.

Filmografisi

-BlacKkKlansman (2018) 

-Monsters and Men (2018) 

-The Old Man & the Gun (2018) 

-Malcolm & Marie (2021) 

-Tenet (2020) 

-Born to Be Murdered (2021)

-Ballers (2015-2019) (dizi)

The Book of Eli (2021) (dizi)

      Yorumlar (0 yorum)
      Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
      Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
      Sonraki Sayfa