Bella Hadid kimdir?

Dünyaca ünlü başaralı manken ve aktivist olan Bella Hadid kimdir? Sosyal medya paylaşımları ve günlük tarzı dünya çapında ilgi gören başarılı manken Bella Hadid aslen nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
16 Ekim 2023 13:31
GÜNCELLEME
16 Ekim 2023 17:02
Bella Hadid kimdir?
SM
Suat Mutlu

Sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlarla sık sık gündemde olan dünyaca ünlü manken Bella Hadid hakkında merak edilenlker...

Bella Hadid kimdir?

Tam adı Isabella Khair Hadid olan Bella Hadid,  9 Ekim 1996'da Washington, DC, Amerika Birleşik Devletleri'nde dünyaya geldi.  Mohamed Hadid ve eski model Yolanda Hadid'in kızıdır. Annesi Yolanda Hadid, 1990'lı yıllarda kendi modellik kariyeriyle koruyucudur ve "Real Housewives of Beverly Hills" adlı televizyon dizisinde de yer almıştır. Bella'nın ablası da ünlü model ve reality TV yıldızı Gigi Hadid'dir.

Bella Hadid aslen nereli?

Babası  İsrail-Hollandalı emlak geliştiricisi Mohamed Hadid ve annesi Hollandalı olan Bella Hadid aslen Hollanda ve Filistin kökenlidir. 

Kariyer hayatı

Bella'nın kariyeri, 2014 yılında prestijli IMG Models ajansıyla sözleşme imzaladığında yükseldi. O zamandan beri çok sayıda moda dergisinin kapağında yer aldı, çeşitli moda haftalarında en iyi tasarımcıların podyumlarında yürüdü ve büyük markalarla çalıştı. 

2016'da Victoria's Secret defilesine katıldı ve moda dünyasının en önemli yıldızları arasına girdi.  Dünyaca ünlü moda evleri ve markaları Bella Hadid için çalıştı. Dior, Bulgari, Calvin Klein, Versace, Alexander Wang, ve Givenchy gibi pek çok lüks markasının kampanyalarında ve defilelerinde yer aldı. Aynı zamanda ünlü koruyucularla işbirlikleri yaparak kendi koleksiyonlarını da canlandırıyor. 

Yılın Modeli seçildi

Bella Hadid, 2016 ve 2017 yıllarında "Yılın Modeli" unvanını kazandı ve moda sıralamasındaki gücü ve etkisi nedeniyle beğeni topladı. 

Bella Hadid Müslüman mı?

Bella Hadid Müslüman bir aileden gelmektedir. Babası Mohamed Hadid, Müslüman bir kökene sahiptir. Ayrıca, Bella Hadid'in annesi Yolanda Hadid de Müslüman olmuştur.

Filistin'e destek verdi!

Geçtiğimiz günlerde başlayan ve şiddetini artırarak devam eden İsrail-Filistin savaşına tepkisini gösteren ünlüler arasında yer alan Filistin asıllı Bella Hadid, Gazze'de yaşanan olayları kınayarak Filistin halkının yanında olduğunu belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa