AK Parti’den Disney Plus’a “Atatürk” tepkisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ermenilerin baskısı sonucu “Atatürk” dizisini yayından kaldıran Disney Plus’a tepki gösterdi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
01 Ağustos 2023 21:30
GÜNCELLEME
01 Ağustos 2023 21:52
AK Parti’den Disney Plus’a “Atatürk” tepkisi
MP
Mevlüt Peker Editör

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD (Amerika Birleşik Devletleri) merkezli dizi ve film platformu Disney Plus’ın “Atatürk” dizisini yayınlamadan yayın akışından kaldırmasına tepki gösterdi ve kınadı.

Amerikalı dizi/film platformu Disney Plus, 29 Ekim 2023 tarihinde yayınlanacağı duyurusunda bulunduğu “Atatürk” dizisini yayın akışından çıkarma kararı aldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya platformu Twitter’daki @omerrcelik mavi tik onaylı hesabından yaptığı açıklamada Disney Plus’ın “Atatürk” dizisini önce yayınlanacağını duyurması ardından da yayından kaldırdığını açıklamasına tepki gösterdi.

“Atatürk” dizisinin yayından kaldırılmasını “utanç verici” olarak nitelendiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik şunları kaydetti:

“Söz konusu platformun bu tutumu, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine ve milletimize saygısızlıktır. Daha önce çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz gibi ABD’deki bu sözde soykırım şebekesi, tarihi olayları yalan siyasetine alet etmektedir. Bu lobinin yegane amacı, defalarca görüldüğü üzere Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine de mani olmaktır. Bu şebekelerin faaliyetleri, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti karşısında hiç hükmündedir. Bu şebekelere boyun eğenler utansın."

Etiketler Atatürk Dizisi
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa