Sofia Vergara kimdir?

Oyuncu, model, komedyen, TV sunucusu ve yapımcı olan Sofia Vergara kimdir? Güzelliği, sempatikliği ve İngilizce ile olan imtihanı ile tanınan başarılı oyuncu Sofia Vergara nereli, kaç yaşında ve hangi yapımlarda yer aldı?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
02 Ağustos 2023 11:48
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2023 14:07
Sofia Vergara kimdir?
SM
Suat Mutlu

Sofia Vergara, tam adıyla Sofía Margarita Vergara,  10 Temmuz 1972 tarihinde Kolombiya'da dünyaya geldi.  Genç yaşta güzellik yarışmalarına katılan Sofia Vergara, Kolombiya'nın güzellik kraliçesi seçildi. Bu başarı, onu modellik kariyerine yönlendirdi. 17 yaşında iken, Pepsi ve Coca-Cola gibi büyük markaların reklamlarında yer aldı. Daha sonra, Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri'nde de tanınan bir model haline geldi. 

Kariyeri

Sofia Vergara, genç yaşta adım attığı modellik kariyerinin ardından  televizyon dünyasında giriş yapmıştır.  Vergara, ilk oyunculuk deneyimlerini Latin Amerika televizyon dizilerinde ve yapımlarında yaşadı. 2000'li yılların başında Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı ve Hollywood'da kariyer yapmaya başladı. "The Knights of Prosperity" ve "Hot Properties" gibi televizyon dizilerinde rol aldı.

Güzel oyuncu,  2009'da ABC televizyon kanalında yayınlanmaya başlayan "Modern Family" dizisiyle büyük çıkışını yakaladı. Gloria Pritchett karakteriyle, Kolombiyalı bir kadın olarak Amerikan televizyonunda başarılı bir şekilde temsil edilmesi ve canlandırdığı rol sayesinde büyük bir hayran kitlesi kazandı. "Modern Family"deki performansı, dört kez Altın Küre Ödülü'ne aday gösterilmesine yol açtı.

Televizyon dizi oyunculuğu dışında Vergara,  birçok televizyon programında sunuculuk yapmıştır. Ayrıca "Machete Kills", "Chef", "The Emoji Movie", "Hot Pursuit" gibi filmlerde de rol almıştır. 2020 yılında "America's Got Talent" programında bir jüri üyesi olarak yer aldı.

Ayrıca  Vergara, oyunculuk kariyerinin yanı sıra birçok ticari markanın reklamlarında yer alarak ve kendi iç çamaşırı koleksiyonunu yaratmak gibi girişimlerde bulunarak başarılarını genişletti. 

Yer aldığı yapımlar

Dizi

  1. Modern Family 
  2. Hot Properties 
  3. The Knights of Prosperity 
  4. Fuego en la Sangre 
  5. A que no me dejas 
  6. Amas de Casa Desesperadas

Film 

  1. Chasing Papi 
  2. Four Brothers 
  3. Lords of Dogtown 
  4. Soul Plane 
  5. Madea Goes to Jail 
  6. Machete Kills 
  7. Chef 
  8. Wild Card 
  9. Hot Pursuit 
  10. The Female Brain 
  11. Bent 
  12. The Con Is On 
  13. Bottom of the 9th
  14. Koati

Özel hayatı

Sofia Vergara, 1991 yılında çocukluk arkadaşı olan Joe Gonzalez ile evlendi ve bu evlilikten Manolo adında bir oğlu oldu. Ancak çift 1993 yılında boşandı. Daha sonra, 2015 yılında oyuncu Joe Manganiello ile evlendi ve halen mutlu bir evlilik sürdürmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa