Bradley Cooper kimdir?

Oyuncu, yapımcı ve yönetmen olan Bradley Cooper kimdir? Yetenekli ve başarılı bir aktör olarak Hollywood'da saygın bir konuma sahip ve sinema dünyasında etkisini hala sürdürmekte olan Bradley Cooper nereli, kaç yaşında ve yer aldığı yapımlar neler?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
02 Ağustos 2023 13:05
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2023 14:00
Bradley Cooper kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Bradley Cooper, tam adıyla Bradley Charles Cooper, 5 Ocak 1975 tarihinde  Amerika Birleşik Devletleri'nin Pennsylvania eyaletinde dünyaya geldi.  Gençlik döneminde sporcu bir öğrenci olarak tanınan Cooper, Georgetown Üniversitesi'nde Fransızca eğitimi aldı. 

Daha sonra içine düştüğü bir olay sonucu yaptığı bir tiyatro oyununa katılmış ve bu deneyim onu oyunculuğa yönlendirmiştir. Tiyatro eğitimi almak için New York'a taşındı ve The New School Üniversitesi'nde oyunculuk eğitimi aldı.

Kariyeri

Bradley Cooper, oyunculuk kariyerine 1999 yılında "Sex and the City" dizisinde küçük bir rolle başladı. Daha sonra televizyon dizilerinde ve yapımlarında görünmeye devam etti. İlk dikkat çekici başarısını 2001 yapımı "Alias" dizisindeki Will Tippin karakteri ile elde etti.

Cooper, 2009 yapımı "The Hangover" filmindeki rolüyle büyük bir çıkış yaptı ve Hollywood'da geniş kitlelerce tanınan bir aktör haline geldi. Ardından "The Hangover" serisinin diğer iki filminde de rol aldı. Ayrıca "Limitless," "Silver Linings Playbook," "American Hustle," "American Sniper," "Guardians of the Galaxy" gibi önemli yapımlarda başrol oynayarak kariyerini sağlamlaştırdı. 

2018 yapımı "A Star is Born" filminde başrolü üstlenen ve aynı zamanda bu filmin yönetmenliğini yapan Bradley Cooper, bu başarılı filmle beğeni topladı ve En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterildi. Aynı filmle En İyi Uyarlama Senaryo dalında da adaylık elde etti. Ayrıca  Bradley Cooper, kariyeri boyunca birçok film ve dizi projesinde yapımcı olarak da yer aldı. 

Yer aldığı yapımlardan bazıları

  1. The Hangover 
  2. Limitless
  3. Silver Linings Playbook 
  4. American Hustle 
  5. American Sniper 
  6. Guardians of the Galaxy - Seslendirme (Rocket Raccoon)
  7. Joy 
  8. Aloha 
  9. Burnt 
  10. A Star is Born (Aynı zamanda yönetmenliğini yapmıştır)
  11. Avengers: Endgame- Seslendirme (Rocket Raccoon)
  12. Joker (yapımcı) 
  13. Sex and the City
  14. Alias
  15. Jack & Bobby
  16. Nip/Tuck 
  17. Wet Hot American Summer: First Day of Camp

Özel hayatı

Bradley Cooper, Hollywood'daki ünlü aktörlerden biri olmasına rağmen kişisel hayatını oldukça özel tutmaya çalışmaktadır. İlişkileri ve aile yaşamı hakkında fazla detay paylaşmamaya özen gösterir. 2017 yılında Irina Shayk ile bir ilişki yaşamış ve bu ilişkiden Lea De Seine adında bir kız çocuğu dünyaya gelmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa