Jennie Kim kimdir?

Dünyaca ünlü Güney Koreli müzik grubu olan Blackpink'in üyeleri arasında yer alan Jennie Kim kimdir? Çok ses getiren The Idol dizisinde yer alan Jennie Kim nereli, kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler...

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
02 Ağustos 2023 15:08
GÜNCELLEME
02 Ağustos 2023 16:11
Jennie Kim kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Jennie Kim, daha çok sahne adıyla Jennie, 16 Ocak 1996 tarihinde Güney Kore'nin Seul şehrinde dünyaya geldi.  Kim, beş yıl boyunca Yeni Zelanda'da eğitim aldıktan sonra 2010 yılında tekrar Kore'ye döndü. 

Kariyeri ve Blackpink grubu

Jennie Kim, eğitimine Güney Kore'de devam etti ve daha sonra YG Entertainment'a stajyer olarak katıldı. Müzikal yeteneklerini ve performans yeteneğini geliştirmek için uzun bir eğitim sürecinden geçti.  Jennie, 2012 yılında YG Entertainment'a katıldıktan sonra müzik kariyerine odaklandı. Eğitim süreci boyunca diğer stajyerlerle birlikte müzik ve dans çalışmaları yaptı. 

Jennie Kim, 2016 yılında BLACKPINK'in ana rapçisi ve vokalisti olarak grupla birlikte çıkış yaptı. Grup, "Square One" adlı çıkış albümüyle büyük başarı elde etti ve müzik listelerinde üst sıralara yerleşti. Grubun,  "Boombayah" ve "Whistle" gibi birçok hit şarkısında yer almıştır. Blackpink grubu şuanda dünya genelinde bilinmekte ve hanesinde her ülkeden dinleyici barındırmakta.

Solo kariyeri

Jennie, BLACKPINK üyesi olarak sahne aldığı gibi solo projelerle de dikkat çekti. 12 Kasım 2018'de "Solo" adlı bir solo single çıkardı ve bu şarkı Güney Kore'de büyük ilgi gördü. Aynı adı taşıyan "Jennie" adlı bir mini albümde yer alan bu şarkı, onun solo kariyerine güçlü bir başlangıç yaptı.

Büyük markaların yüzü oldu

Jennie, sahip olduğu benzersiz tarzı ve modaya olan ilgisiyle tanınır. Moda dergilerinin kapaklarına sık sık yer alır ve moda etkinliklerine katılır. Aynı zamanda birçok lüks marka ile işbirlikleri yapmış ve marka elçisi olarak görev almıştır. İşbirliği yaptığı markalar arasında Calvin Clain, Chanel ve Chum-Churum gibi büyük markalar yer almaktadır.

The Idol

Haziran 2022 yılında HBO tarafından piyasaya sunulan "The Idol" dizisinin kadrosunda yer aldı. Buradaki performansı ile büyük ses getiren Jennie  Hollywood'da oyuncu çıkışını gerçekleştiren ilk Kpop idolü ünvanının sahibi oldu. 

Diskografisi

Solo albüm

-Solo

Blackpink ile beraber albümleri

- Square One

- Square Two

- Square Up

- Kill This Love

- The Album

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa