O il için deprem uyarısı

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Erzurum’un üzerinde duruyorum. Erzurum Narman hattı bana göre depremini bekliyor” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
02 Ağustos 2023, Çarşamba - 17:20
O il için deprem uyarısı

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Konya, İzmir ve Erzurum'daki depremleri değerlendirdi.

Depremlerin küçük ölçekli olduğuna işaret eden Prof. Dr. Ercan, “İzmir’deki 3.9 her zaman, her yerde, her kırıkta olabilecek önemsiz depremlerden biri. 4’ten daha büyüklere ‘deprem’, 3.9’a ‘depremcik’ deriz. Bununla ilgili herhangi bir uyarı söz konusu değildir. Oradan geçen kırık zaten diri. Diri kırığın çok büyük bir deprem üretme olasılığı yok. Konya’daki deprem yine etkin bir kırıkta oluştu. Ancak o bölgede bu kırığın daha büyük bir deprem üretme olasılığı yok. Bu bir öncü deprem değil. Bu bölgede depremin yıkıcı olabilmesi için 6.4’ten daha büyük bir sarsıntı olması gerekir. Kaldı ki; bu kırık 6.4’lük bir deprem üretmez” dedi.    

Erzurum uyarısı    

 Prof. Dr. Ercan Erzurum'a ilişkin ise uyarılarda bulundu.

“Erzurum Narman hattı bana göre depremini bekliyor" diyen   Prof. Dr. Ercan "Bu deprem, Erzurum’da Doğu Anadolu kırığının Kafkasya kolu üzerinde olmuştur. Bu kırık üzerinde geçmişte 7 ve 7’den büyük depremler meydana geldi. Narman’daki deprem burada bir gerginlik birikiminin olduğunu göstermiştir. Erzurum-Kars kesiminin de devamı olan Çıldır Gölü-Ermenistan hattında bir deprem beklentisi içindeyim. Orada 6’dan daha büyük bir deprem olursa benim için şaşırtıcı olmaz” diye konuştu.



http://ankaramasasi.com/haber/2092612/o-il-icin-deprem-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.