Kemal Öztürk kimdir ?

Habertürk'ün köşe yazarlarından Kemal Öztürk kimdir, nerelidir, siyasi kariyeri, gazetecilik kariyeri ve daha fazlasını sizin için araştırdık..

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
05 Ağustos 2023 13:42
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2023 16:30
Kemal Öztürk kimdir ?
HM
Haber Merkezi

Kemal Öztürk, 22 Eylül 1969’da Ağrı’da dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini Sakarya’da bitiren Öztürk, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olmuştur.

Televizyonculuk ve Gazetecilik Kariyeri

Kemal Öztürk, dergilerde 1990 yılında makaleler yayımlayarak yazı hayatına ilk adımı atıp 1995 yılında profesyonel gazeteciliğe başlamıştır. Ayrıca televizyon haberciliği ve belgesel yönetmenliği yapan Öztürk, yerli ve yabancı televizyon kanallarına çok sayıda belgesel yapmıştır.

Kemal Öztürk, Yeni Şafak'ta 1 Ocak 2015’ten itibaren köşe yazıları yazmaya başlamıştır. Öztürk'ün, siyasal iletişim, yakın tarih, şehir iletişimi, politik tarih ve iletişim gibi konularında pek çok makale ve kitapları yayımlanmıştır.  Bir ara yurt dışında dil eğitimi görmüş ve belgesel alanında çalışmalar yapmıştır.

Evli ve üç çocuk babası Öztürk, 28 Eylül 2020 tarihinden beri Habertürk Gazetesinden köşe yazıları yazmakta ve Habertürk TV'de siyasi yorumculuk yapmaktadır.


Siyasi Kariyeri

Kemal Öztürk, TBMM Başkanı İletişim Danışmanlığı görevini 2003 senesinde yapmıştır. Daha sonrasında ise Öztürk, 2005 senesinde TBMM Başkanı başdanışmanlığı görevine getirilmiştir. 2011 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Basın Danışmanlığı görevinden ayrılmıştır. Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak 3 Ağustos 2011’de atanan Öztürk, 1 Aralık 2014 tarihinde görevinden istifa etmiştir. Kemal Öztürk, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 2015 Haziran ayı seçimlerinde milletvekili adayı olmuştur.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa