Mehmet Ağar kimdir ?

Türk bürokrat ve siyasetçi Mehmet Ağar sık sık gündemde. Peki Mehmet Ağar kimdir, nerelidir, ne zaman doğmuştur ve siyasi kariyerini sizler için araştırdık.

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
17 Kasım 2023 14:27
GÜNCELLEME
17 Kasım 2023 15:42
 Mehmet Ağar kimdir ?
SM
Suat Mutlu Editör

Mehmet Ağar, 30 Ekim 1951 tarihinde Niğde ilinin Bor ilçesinde doğmuştur.  Ağar, Türk siyasetçi ve güvenlik uzmanıdır. Siyasi kariyeri boyunca Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Anavatan Partisi (ANAP) gibi partilere üye olmuştur.


İş Hayatı ve Siyasi  Kariyeri

Mehmet Ağar, polislik kariyerine başlayarak güvenlik alanında önemli görevlerde bulunmuştur. 1990-1995 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü yapmıştır. Ayrıca 1995-1996 yılları arasında İçişleri Bakanlığı görevini üstlenmiştir.

Siyasi kariyerinde 1996 yılında ANAP'tan milletvekili olarak meclise girmiş ve ardından bir süre Adalet Bakanlığı yapmıştır. Daha sonra ANAP'tan ayrılarak, 2002 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) geçiş yapmıştır.

Ancak, 2003 yılında AK Parti'den istifa etmiş ve bağımsız milletvekili olarak görevine devam etmiştir. 2007 seçimlerinde tekrar AK Parti'ye katılmış ve milletvekili seçilmiştir. Siyasi kariyeri boyunca çeşitli dönemlerde milletvekili olarak görev yapmıştır.

Mehmet Ağar, güvenlik uzmanı ve siyasi kimliğiyle Türkiye'nin siyasi yaşamında etkili isimlerden biri olarak tanınmaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa