Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın gerçekleştirilecek Kabine toplantısında ekonomi, tahıl koridoru, toplu sözleşmeler gibi konuların görüşülmesi bekleniyor.
Ankara Masası
|
06 Ağustos 2023, Pazar - 10:03
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanacak.

Kabine'de milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren tahıl koridoru anlaşması, ekonomi konularının ana başlıklar olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le yaptığı telefon görüşmesine ilişkin bilgiler paylaşacak, tahıl koridoru sorunun çözümüne ilişkin üyelerin görüş ve önerilerini talep edecek.

Ekonomi 

Ekonomi de Kabine'nin önemli başlıklarından biri olacak. ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan'ın organizasyonunda yaklaşık 50 yatırımcının katılımıyla yapılan toplantıya katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplantı çıktılarını Kabine üyeleriyle paylaşacak.

Bakan Şimşek, ayrıca ekonomideki gelişmelere ilişkin bir sunum yapacak. Merkez Bankas'nın artan döviz rezervi masaya yatırılacak.

Toplu sözleşmeler

Hafta ortasında başlayan ve memurları ilgilendiren toplu sözleşme süreci de gündemde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur cephesinin beklentilerini başta Erdoğan olmak üzere Kabine'ye iletecek. İkinci toplantı öncesi ilk değerlendirme yapılacak.

http://ankaramasasi.com/haber/2093184/cumhurbaskanligi-kabinesi-toplaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.