Blackpink Lisa kimdir?

Dünyaca ünlü ve geniş hayran kitlesine sahip K-pop kız grubu olan Blackpink'in üyesi Lisa kimdir? Tarzı, sesi ve güzelliği ile dünyanın her kesiminden hayranı bünyesinde bulunduran Lisa nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
06 Ağustos 2023 15:50
GÜNCELLEME
06 Ağustos 2023 17:39
Blackpink Lisa kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Lalisa Manoban, sahne adıyla Lisa, tam adı ise Pranpriya Manoban'dır ve 27 Mart 1997 tarihinde Tayland'ın Buriram şehrinde dünyaya geldi. Çocuk yaşlarda K-popla tanışarak müziğe ilgi duymaya başladı. Lisa ortaokulda iken çeşitli müzik ve dans  yarışmalarına katılıp ve başarılar elde etmiştir. 

Kariyeri

Lalisa Manoban, 2010 yılın da Tayland'da YG Entertainment tarafından düzenlenen ve 4000 kişinin katıldığı yarışmada tek seçilen isim olmuştur. Seçilmesinin ardından Lisa,  YG Entertainment şirketinde 5 yıl boyunca stajyerlik yapmıştır. 

Lisa, 2016 yılında ise " BLACKPINK" grubuyla çıkışını yaptı. Grup, dünya çapında büyük bir hayran kitlesi kazanmış ve popülerlik kazanmıştır. Lisa, grubun  Ana Dansçı'sı, Lider Rapçi'si ve Alt Vokalist'i olarak  YG Entertainment'te yer alan   ilk yabancı stajyer ve idol unvanını elinde tutmaktadır. 

Lisa, sahnedeki enerjisi, yetenekli dans hareketleri ve karizmatik sahne duruşu ile tanınır. Ayrıca, moda endüstrisinde de aktif olarak yer alarak birçok ünlü marka için model olarak çalışmıştır. Bu sayede uluslararası üne kavuşmuştur ve Güney Koreli idol grupları arasında yer alan en popüler isimlerden biri haline gelmiştir.

Diskografi

Blackpink albümleri

- Square One

- Square Two

- Kill This Love

- Square Up

Solo albümleri

- LALISA 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa