Blackpink Jisoo kimdir?

Dünyaca ünlü kız müzik grubu olan Blackpink grubunun 4 üyesinden biri olan Jisoo kimdir? Solo kariyeriyle de büyük bir hayran kitlesine sahip olan tarzı, sesi, ve özel hayatıyla dikkatleri üzerine çeken Jisoo nereli, kaç yaşında ve sevgilisi kim?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
07 Ağustos 2023 13:10
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2023 16:13
Blackpink Jisoo kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Kim Ji-soo,  daha çok bilinen sahne adıyla Jisoo,  3 Ocak 1995 tarihinde Güney Kore Gyeonggi bölgesi Gunpo şehrinde dünyaya geldi. Jisoo, eğitimini Seul Sanat Okulu'nda almış ve 11. sınıftayken drama kulübüne katılarak oyunculuk kariyerine adım atıştır. 

Kariyeri

Kim Ji-soo, 2011 yılında YG Entertainment tarafından düzenlenen bir kadın idol grubu seçmelerine katıldı ve seçildi.  Daha sonra BLACKPINK adlı kız grubunun resmi olarak üçüncü üyesi olarak açıklandı ve çıkış yapmadan önce uzun bir eğitim dönemi geçirdi.

Jisoo, Blackpink ile çıkışını 2016 yılında "BOOMBAYAH" şarkısı ile gerçekleştirmiştir. BLACKPINK, kısa sürede büyük bir popülarite kazandı ve uluslararası alanda büyük bir hayran kitlesi edindi. Jisoo, grupla birlikte "Boombayah," "Whistle," "Playing with Fire," "As If It's Your Last," "Ddu-Du Ddu-Du," "Kill This Love," "How You Like That" gibi birçok başarılı şarkıda yer aldı.

Grup, K-pop dünyasında birçok başarıya imza attı ve müzik listelerinde üst sıralarda yer aldı. Aynı zamanda "Kill This Love" ve "How You Like That" gibi müzik videoları da rekorlar kırdı ve milyonlarca izlenmeye ulaştı.

Oyunculuk kariyeri

Müzik kariyerinin yanı sıra oyunculukta yapan Jisoo, 2021 tarihinde "Snowdrop" adlı televizyon dizisinde başrol olarak yer aldı. 

Diskografi

Blackpink albümleri

- Square One

- Square Two

- Kill This Love

- Square Up

Solo

-Flower

Jisoo sevgilisi kim? 

Dispatch'in açıklamaları sonrasında  YG Entertainment tarafından da onaylanmış olan Jisoo'nun ilişkisi medyayı salladı. Dünyaca ünlü olan Jisoo'nun sevgilisi Itaewon Classi Her Private Life, Yumi's Cells gibi dizilerden tanıdığımız ünlü oyuncu Bo Hyun Ahn'dır. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa