Ali Hikmet Akıllı'dan 'yerel seçim' öncesi iddialı açıklamalar!

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, yerel seçimlerde ABB adaylarının mevcut başkan Mansur Yavaş olacağını söyledi. Ak Parti'nin aday arayışına ilişkin de konuşan Akıllı "Mansur Yavaş'ın sahtesini arıyorlar" ifadesini kullandı. Akıllı, yerel seçimlerde CHP'nin Ankara'da birçok ilçeyi alacağının altını çizerek "Mamak, Etimesgut, Gölbaşı hatta Keçiören'i AK Parti'den alacağız" diye konuştu.
Ecem Çetin
|
07 Ağustos 2023, Pazartesi - 15:08
Ali Hikmet Akıllı'dan 'yerel seçim' öncesi iddialı açıklamalar!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ankara Masası Gündem Özel yayınında Gazeteci Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Yerel seçimle ilgili konuşan Akıllı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden Mansur Yavaş'ın aday olacağını söyledi. Ali Hikmet Akıllı, ayrıca Ankara'da CHP'nin birçok ilçeyi alacağını ifade etti.

"Birçok ilçeyi alacağız" 

Akıllı, şu ifadeleri kullandı;

"Büyükşehir adayımız Mansur bey olacaktır. Farklı bir şey beklemiyoruz. Elbette ki burada bizim için asıl önemli olan Mamak, Etimesgut ve Gölbaşı ilk etapta. Bunun yanına Polatlı, Şereflikoçhisar, Haymana, Bala'yı da alacağız... Batı'da Nallıhan'da iddia oluruz. Kuzey hattında halen Akyurt iddiamızı sürdürüyoruz. Kalecik var. Bunların yanına Keçiören'i de koyuyorum. 

"Keçiören'i  AK Parti'nin elinden alacağız"

Mamak, Etimesgut ve Gölbaşı'nı da herkesin söyleme sebebi son 2023 seçimlerindeki ittifakın geldiği durum. Buralarda hem Mamak'ta hem Etimesgut'ta Cumhuriyet Halk Partisi birinci parti. Ben buraya Keçiören'i de ekliyorum. İyi bir adayla Keçiören'i de almak mümkün. AK Parti'nin elinden alacağız. "

"Mansur Yavaş'ın sahtesini arıyorlar"

AK Parti'nin aday arayışına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ali Hikmet Akıllı, "Aradıkları profil aslında Mansur başkan. Onun sahtesini arıyorlar. Bence bulamayacaklar. Bulsalarda önemli olduğunu düşünmüyorum." dedi. 

" Mamak’ta bile aday gösterileceğini sanmıyorum"

Akıllı, ABB Başkan adayı olacağı konuşulan Mamak Belediye Başkanı ve ABB Meclisi Ak Parti Grup Başkanı Murat Köse'ye yönelik ise " Ben Sayın Köse’nin değil büyükşehire aday gösterilmek, Mamak’ta bile aday gösterileceğini sanmıyorum. Eğer Sayın Köse Mamak’ta bu kadar çok başarılı olsaydı, Mamak’ta Cumhuriyet Halk Partisi birinci parti olmazdı" ifadelerini kulandı.

"Ortak yönetim anlayışı belirleyebiliriz"

Millet İttifakı ortağı İYİ Parti'yle yerel seçimlerde ittifak yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya ise Akıllı, genel merkezin karar vereceğini yanıtını verdi. Akıllı "Ben eğer yukarıda ittifak olmaz ise Ankara halkı kendi sandıkta kendi ittifakını yapacağına inanıyorum" dedi.

Seçimlerde İYİ Parti veya CHP belediyesi tartışmasının yaşanmaması gerektiğine dikkat çeken Akıllı "Yerel seçimlerde doğru aday önemli. Mutlaka aday benden olsun gibi yaklaşımımız yok. Doğru aday olursa işbirliği mümkün olur. Ortak yönetim anlayışı belirleyebiliriz." şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2093390/ali-hikmet-akillidan-yerel-secim-oncesi-iddiali-aciklamalar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.