Got7 Mark Tuan kimdir?

Müziği ve sahne performansıyla kendini kanıtlamış yetenekli bir sanatçı ve oyuncu Mark Tuan kimdir? Dünyaca ünlü ve geniş bir hayran kitlesine sahip olan Got7 erkek müzik grubunun üyelerinden Mark Tuan nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
07 Ağustos 2023 16:27
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2023 17:41
Got7 Mark Tuan kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Mark Tuan, tam adıyla Mark Yi-Eun Tuan, 4 Eylül 1993 tarihinde Amerika Los Angeles, California'da dünyaya geldi. Mark, ilkokulda başladığı müzik hayatına keman ve piyano, ortaokulda ise gitar kursları almıştır. 

Kariyeri

Mark Tuan, 2010 yılında Koreli eğlence şirketi JYP Entertainment tarafından düzenlenen bir küresel yetenek yarışması olan "JYP Audition in USA"da keşfedildi. 2012 yılında eğitim sürecini tamamlayarak GOT7'nin bir üyesi olarak resmi çıkışını yaptı. Grup, 2014 yılında "Got It?" adlı mini albümleriyle çıkış yaparak dikkat çekti. O tarihten itibaren, grup çeşitli albümler, single'lar ve mini albümler yayınladı ve büyük bir uluslararası hayran kitlesi kazandı. 

Mark, GOT7'deki pozitif ve enerjik kişiliğiyle tanınır. Grup içindeki rolü, ana rapçi ve dansçı olarak önemli bir rol oynamıştır. Aynı zamanda ingilizce konuşabilmesi ve İngilizce rap yapabilmesi sayesinde uluslararası hayranlarla daha güçlü bir bağ kurmuştur.

Oyunculuk kariyeri

Mark Tuan, oyunculuk kariyerine 2015 yılında Got7 grubu ile "Dream Knight" dizisi ile adım atmıştır. Ayrıca Mark, çeşitli yarışmalarda ve realty Show'larda yer almıştır. 

Solo kariyeri

Mark Tuan, 2021 yılında JYP  Entertainment ile olan sözleşmesinin sona ermesiyle birlikte şirketten ve Got7 grubundan ayrılarak kariyerine solo olarak devam etti. Daha sonra Amerika'ya geri dönerek şahsi Youtube kanalı açarak içerik yayınlamadan kısa bir sürede 1 milyon takipçiyi aştı. 

7 Şubat 2021 tarihinde Mark, arkadaşlarıyla beraber "DNA Records" adlı plak şirketi kurdu. Mark, ilk single parçası olan " "One in a Million" 12 Şubat 2021 tarihinde yayınladı. Solo kariyerine albüm çıkarmadan tekliler yayınlayarak devam eden Mark, konserlerde vermektedir. 

Diskografisi

Got7 ile olan bazı parçaları

-Just Right

-Hard Carry

-Never Ever

-You Are

-Eclipse

Solo 

- The Other Side

- Last Breath

- My Life

- Lonely

-Right Before Our Eyes...

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa