İlçe belediyelerin bütçeleri komisyon sevk edildi

ABB Meclisi'ne gelen Mamak, Etimesgut, Kalecik ve Evren belediyelerini ek bütçe taleplerinin başkanlık makamında beklediği ortaya çıktı. Belediyelerin talepleri ASKİ'nin kredi talebiyle birlikte görüşülecek.
Ankara Masası
|
09 Ağustos 2023, Çarşamba - 18:42
İlçe belediyelerin bütçeleri komisyon sevk edildi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı Meclis toplantısında Mamak, Etismegut, Kalecik ve Evren belediyelerinin ek bütçe taleplerine ilişkin başkanlık yazısı gündeme geldi.

Meclis görüşülen başkanlık yazısı sırasında 4 belediyenin ek bütçe taleplerinin başkanlık makamında günlerdir bekletildiği ortaya çıktı.

Görüşmeler sırasında söz alan AK Parti Keçiören Meclisi üyesi Metin Akdemir, belediyelerinin ek bütçeleriyle ASKİ'nin kredi talebinin beraber görüşülmesi için ara komisyon kurulmasını önerdi.

Akdemir "Ek bütçe olarak Mamak, Etimesgut,  Kalecik, Evren ilçeleri de bekliyor. Bunlar öğrendiğim kadarıyla başkan makamında bekliyor. Uygun da görürse sayın meclisimiz tabi başkanımız da inşallah dinliyordur. Yarın bu kalan Mamak, Etimesgut, Kalecik, Evren ilçeleri de gelsin. Biz cuma günü gündüz ara komisyon yapalım o zaman cuma meclise yetiştirelim. Başka bir de ASKİ’nin konusu da o arada görüşülürse görüşülebilir." dedi.

"ASKİ ve ABB'nin kredileri de görüşülsün"

Konuya ilişkin söz alan ABB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu da " Değerli arkadaşlar nasıl olsa kara komisyonu plan bütçe komisyonu toplanacak. Hepinizin bildiği gibi bu ASKİ’nin yurtdışı kaynaklı kredisiyle bir de Büyükşehir Belediyesi’nin kredisi var. Komisyona sevk ettiniz. Onu da ara komisyonda toplandığında onu da görüşürsek onlarda hem ilgili arkadaşlarımız hem ASKİ’yle ilgili genel sekreterimiz, ASKİ Genel Müdürümüz gelip bir bildirim yapsınlar. Burada sürenin ne kadar önemli olduğuyla ilgili. Hepsini beraber değerlendirelim" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ek bütçeler oy birliğiyle görüşülmek üzer plan bütçe komisyonuna sevk edildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2093748/ilce-belediyelerin-butceleri-komisyon-sevk-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.