İYİ Parti'nin yerel seçimde ittifak tutumu ne olacak?

Yerel seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Partili Oktay Vural, "Bir ittifak arayışımız da yok, teklifimiz de yok. Biz Türkiye'yi yenilemek istiyoruz. Türkiye'yi dönüştürmek istiyoruz" dedi.
Ecem Çetin
|
10 Ağustos 2023, Perşembe - 11:59
İYİ Parti'nin yerel seçimde ittifak tutumu ne olacak?

Siyasette yerel seçim için hazırlıklar başladı... 

31 Mart'ta Türkiye yeniden sandık başına gidecek... 

Genel seçimlere CHP, Deva, Demokrat, Saadet, Gelecek ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı ile giren İYİ Parti'nin yerel seçimde tutumunun ne olacağı, seçime ittifak ile girip girmeyeceği merak ediliyor. 

Bu konuya ilişkin İYİ Parti  Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural'dan açıklama geldi. Duvar'dan Celal Bayar'a konuşan Vural, şu ifadeleri kullandı;

"Bir ittifak arayışımız da yok, teklifimiz de yok"

"Yerel seçimlerin özellikleri vardır, özelliklere göre bakılır, değerlendirir, yapılır. Şu anda bir ittifak söz konusu değil. Yerel seçimlerle ilgili partinin elbette bir tutumu olacaktır. Ama bir ittifak arayışımız da yok, teklifimiz de yok. 

Biz Türkiye'yi yenilemek istiyoruz. Türkiye'yi dönüştürmek istiyoruz. Türkiye'nin aydınlık bir geleceğe gitmesini istiyorsak halkın büyük çoğunluğunun bize yönelmesini sağlamamız gerekiyor. Elimizdeki oyu yeterli görmüyoruz. Yeterli görmüyorsak halka gideceğiz.  

" Türkiye'nin geleceğine biz talibiz, yönetimine talibiz"

Yerel seçimlere ilişkin nasıl karar verilecek, onu partimiz değerlendirecek ama biz Türkiye'yi kazanmak istiyoruz, Türkiye'nin kazanmasını istiyoruz. Esas hedef bu. Türkiye'nin geleceğine biz talibiz, yönetimine talibiz. Yerel seçimlerde nerede ne yapılabilir? Yerel seçimin özellikleri vardır. Bunun şu andaki bir mesele olduğu kanaatinde değilim."

http://ankaramasasi.com/haber/2093846/iyi-partinin-yerel-secimde-ittifak-tutumu-ne-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.