Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne getirilen Oyuncu Tamer Karadağlı'nın Biyografisi

Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Çocuklar Duymasın ile tanınan oyuncu Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu. Bu karara tebrik mesajlarını iletenler de oldu tepki gösterenlerde. İşte ünlü oyuncu Tamer Karadağlı'nın hayatına dair merak edilenler...

Büşra Ünal Editör
YAYINLAMA
11 Ağustos 2023 13:58
GÜNCELLEME
11 Ağustos 2023 15:26
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne getirilen Oyuncu Tamer Karadağlı'nın Biyografisi
Büşra Ünal Editör

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu.

Tamer Karadağlı Kimdir, Okuduğu Okullar ve kariyer Hayatına dair Bilinmeyenler...

Tamer Karadağlı, 24 Mayıs 1967 Ankara Doğumlu. Ailesi Azeri kökenlidir. Aslen Kars Sarıkamış'lıdır. 

Karadağlı, İlkokula başlamadan önce ailesi ABD'ye yerleşmiştir. Küçük Tamer Lise son sınıfa geldiğinde Türkiye'ye kesin dönüş yapmışlardır. Lise döneminde kendisi için bir tutku olduğunu belirttiği seslendirme sanatına başlayan Karadağlı,
Shakespeare'in "Kuru Gürültü" adlı oyununu hem Türkçe hem İngilizce oynamış ve böylece Bilkent Üniversitesi macerası başlamıştır. 
Karadağlı, TED Ankara Kolejinden sonra Çankaya Lisesinden ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. 

Karadağlı, 1993 yılında İlk filminde oynadı. Daha sonra Ferhunde Hanımlar dizisiyle televizyona adım attı. 

Oyunculuğunun yanı sıra birçok ünlü oyuncunun seslendirmesini de yapan Karadağlı, kendisi gibi oyuncu olan Arzu Balkan ile evlendi. Bu evlilik 2007 yılında ayrılıkla sonuçlandı. Çiftin Zeyno isminde bir kız çocukları var. 

Uzun soluklu dizisi Çocuklar Duymasın da Haluk karakteriyle büyük bir tanınırlık elde edilen Karadağlı'nın oldukça büyük bir hayran kitlesi oluştu. 

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu

Tamer Karadağlı, 11 Ağustos 2023'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Tiyatroları genel müdürü olarak atandı.

Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atanma kararının ardından tebrik edenler de oldu, tepki gösterenlerde. 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'dan Tebrik Mesajı yayınladı

Atama kararının ardından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle, Bakanlığımıza Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü olarak atanan yol arkadaşım, kardeşim Selim Terzi’yi ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne atanan Tamer Karadağlı'yı tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum. İnanıyorum ki tiyatro sahnesinde önemli izler bırakacak ve kültürel mirasımıza değer katacaktır.
Aynı şekilde Selim kardeşim de kültürel değerlerimizin araştırılmasına, gelecek kuşaklara aktarılmasına vesile olacak ve turizm sektöründe hizmet kalitesinin artması için üstün katkılar sunacaktır. Hayırlı olsun"

Berna Laçin, Tamer Karadağlı atamasına tepki gösterdi

Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne getirilmesine isim vermeden tepki gösteren bir isim de oyuncu Berna Laçin oldu. Laçin gerçekleşen atama sonrası şu paylaşımda bulundu:

"Daha şaşıracak bir şey bulamam derken az önce duyduğum bir haber beni yine şoke etti. O kadar şaşırdım ki o kadar olur. Her şey çok saçma...

Yok yok değildir ya değildir, gece gece bir hata vardır, yatarız kalkarız uyanırız düzelir, dimi?

Ben bir soda içeyim"

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa