ASKİ'den Ankaralılara baraj uyarısı!

ASKİ, Ankaralıları 11 baraj havzasında suya girmenin ve suyu kirletecek faaliyetlerde bulunmanın tehlikeli ve yasak olduğu konusunda uyardı.
Ecem Çetin
|
13 Ağustos 2023, Pazar - 11:36
ASKİ'den Ankaralılara baraj uyarısı!

11 baraj havzasında hafta sonu rutin denetimlerini sürdüren Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) Ankaralılara uyarılarda bulundu. 

Ekipler,  suya girmenin ve suyu kirletecek faaliyetlerde bulunmanın tehlikeli ve yasak olduğunu aktardı.

"Barajların tek amacı ilimize içme ve kullanma suyu sağlamaktır"

Konu hakkında açıklamalarda bulunan ASKİ yetkilileri, "Son günlerde havaların aşırı ısınmasıyla sık sık baraj kenarlarına giden vatandaşlarımız serinlemek maksadıyla suya giriyor ancak bu durum can güvenliği açısından büyük tehlike yaratıyor. Serinlemek için baraja girerken canınızdan olmayın. Barajların tek amacı ilimize içme ve kullanma suyu sağlamaktır. Barajların korunması yönünde vatandaşlarımızın da azami gayret göstermesi gerek" dedi. 

"ASKİ olarak vatandaşlarımızın suyumuzu kirletecek tüm faaliyetlerden özenle kaçınmasını rica ediyoruz"

Ayrıca baraj havzasını besleyen derelere çöp ve benzeri malzemelerin atılmasının su kaynağının kalitesini olumsuz yönde etkileyeceğini ifade eden yetkililer, şöyle konuştu:

"Baraj havzalarında sadece suya girmek değil buralarda piknik yapmak ve ateş yakmak da kesinlikle yasaktır.  ASKİ olarak vatandaşlarımızın suyumuzu kirletecek tüm faaliyetlerden özenle kaçınmasını rica ediyoruz. Musluklardan akan su elbette arıtılıyor ancak ASKİ’nin Ankaralılara sunduğu içme suyunun kaliteli ve güvenli olabilmesi açısından su kaynağının korunması da büyük önem taşıyor. Suyun kaynağında korunması arıtma maliyetlerini de düşürür. Çay alanında piknik yapanlar, suyu kirletiyor ve kirli su, baraj havzasına akıyor. Belediyeler bu alanlardaki çöpleri sürekli toplayarak atık depolama alanlarına gönderiyor ancak gözden kaçanlar ister istemez baraj havzasına taşınıyor. Çayın etrafının tel örgülerle çevrilmesine rağmen telin yer yer söküldüğünü üzülerek görüyoruz."


http://ankaramasasi.com/haber/2094271/askiden-ankaralilara-baraj-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.