Miley Cyrus kimdir?

Hem film sektöründe hem de müzik dünyasında tarzı ve yeteneği ile adından sıkça söz ettiren Miley Cyrus kimdir? Dünya çapında geniş bir hayran kitlesine sahip ve magazin dünyasının sevilen ismi Miley Cyrus nereli, kaç yaşında ve eserleri neler?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
13 Ağustos 2023 14:09
GÜNCELLEME
13 Ağustos 2023 16:04
Miley Cyrus kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Destiny Hope Cyrus, ya da ad değiştirdikten sonraki adıyla Miley Ray Cyrus,  23 Kasım 1992 tarihinde Nashville, Tennessee, ABD'de dünyaya geldi. Babası Billy Ray Cyrus da bir müzisyen ve oyuncudur. Miley Cyrus, çocukluğundan itibaren müziğe ve performansa ilgi gösterdi. 

Kariyeri

Miley Cyrus, geniş çapta popülerlik kazanmasını Disney Channel'da yayınlanan "Hannah Montana" adlı televizyon dizisiyle elde etti. Bu dizide hem oyunculuk yaparak hem de müzik performansları sergileyerek dikkat çekti. "Hannah Montana"nın başarısı, Miley Cyrus'un müzik kariyerine de ivme kazandırdı.

Miley Cyrus, daha sonra solo müzik kariyerine odaklandı. Müziğinde pop, rock ve country gibi farklı tarzları harmanlayan bir yaklaşım sergiledi. "Party in the USA," "Wrecking Ball," "We Can't Stop," "Malibu" gibi şarkıları büyük hitler haline geldi. Müzik tarzında zaman içinde büyük değişiklikler yaparak eleştirmenler ve dinleyiciler arasında dikkat çekti.

Özel hayatı

2012 yılında oyuncu Liam Hemsworth ile nişanlanmıştır. Ancak sonra çeşitli sebeplerle ayrılmıştır.  2016'da Liam Hemsworth ile tekrar bir araya gelmişlerdir. İkili 2018’de evlenmiştir, çift 2019’da ayrılmış, 2020 yılında boşanmıştır. 

Diskografisi

Stüdyo Albümleri

-Meet Miley Cyrus

- Breakout

- Can't Be Tamed

- Bangerz

- Miley Cyrus & Her Dead Petz

- Younger Now

- Plastic Hearts

-Endless Summer Vacation


Filmografisi

- Big Fish

- Hannah Montana: The Movie

- The Last Song

- LOL

- So Undercover

- A Very Murray Christmas

- Doc

- Hannah Montana

-Two and a Half Men

-Crisis in Six Scenes 

- Black Mirror

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa