Kedi dostu imam sosyal medyada gündem oldu

Üsküdar'daki Aziz Mahmud Hüdayi Camisi imamı Mustafa Efe vaazlarında verdiği insani mesajlar ve kedi sevgisi ile sosyal medyada gündem oldu.

EK
Ersin Küçükbarak
YAYINLAMA
14 Ağustos 2023 11:16
GÜNCELLEME
14 Ağustos 2023 11:41
Kedi dostu imam sosyal medyada gündem oldu
EK
Ersin Küçükbarak

İmamlar son dönemde sosyal medyadaki videolarıyla tartışmaların fitilini ateşledi ve kamplaşmanın parçası oldular.

Ancak bir imam verdiği mesajlarla insanların kalbini kazanmayı başardı.

Üsküdar'daki Aziz Mahmud Hüdayi Camisi'nin İmamı Mustafa Efe, cemaatin çektiği fotoğrafların sosyal medyada yayımlanmasının ardından Türkiye'den ve yurt dışından çok sayıda kişinin ilgi odağı olmuş ve "Kedi dostu imam" olarak anılmaya başlanmıştı.

Efe bir kez daha mesajlarıyla dikkati çekti.

Son paylaşılan videoda yanındaki kediye şefkat gösteren Mustafa Efe, yumuşak, insani ve tarafsız dini tavsiyeleriyle tekrar gündem oldu.

Efe şunları söyledi:

"Değerli kardeşlerim hiç kimseyi ötekileştirmeyin, dinine ırkına, mezhebine değil insanlığına göre değerlendirelim. İnsanlara merhametli mi değil mi iyi mi yoksa kötü mü bakış açısıyla bakalım. Yargısız infazda bulunmayalım. Edep ve ahlak sahibi, karşısındakini yeren şeyler söylemeyen kalp kırmaktan sakınan, harama el uzatmaktan korkan vicdan sahibi hırstan uzak ama azimle dost olan, inancını ondan bundan duyarak değil araştırarak öğrenen, kula biat etmeyen, kolay para için ruhunu ve geçmişini satmayan, zulme sessiz kalmayan, doğayı katletmeyip buna sessiz kalmayan, adaletli olan, kadını çocuğu hayvanı doğayı koruyan, mütevazi yaşayan..."

Bu görüntüler binlerce kez paylaşılırken sosyal medya kullanıcılarından bir çoğu Efe’ye Diyanet İşleri Başkanlığı’na yakıştırdı.

Hatta bu öneriyi ankete dökenler bile oldu.

Görüntüler çok sayıda beğeni ve yorum aldı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa