Murat Pilevneli kimdir?

Tuba Ünsal'ın eski eşi Murat Pilevneli kimdir? Aslen nerelidir? Kaç yaşındadır? İşte yanıtı.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
22 Ağustos 2023 10:44
GÜNCELLEME
22 Ağustos 2023 11:38
Murat Pilevneli kimdir?
HM
Haber Merkezi Editör

İş adamı Murat Pilevneli, Türk galerici ve yayıncıdır. 

Pilevneli, 1971 yılında  Almanya Nürnberg'de dünyaya gelmiştir. Marmara Üniversitesi 'Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümün' den mezundur. Aslen Bulgaristan Plevneli'dir.

Kariyeri

Murat Pilevneli, 1 sene boyunca Küratör Beral Madra’nın asistanlığını üstlenmiştir. İstanbul’dan sanatçıların bulunduğu "Diyaloglar" isimli karma serginin sergi koordinatörlüğünü yapmıştır.

1997’de "In Medias Res" sergisinin organizasyonunu gerçekleştiren  Pilevneli, askerliğe kadar bir süre bağımsız sanat danışmanlığı yapmıştır ve askerden geldikten sonra 2001 senesinde Galerist’i kurmuştur.

Galerist ile 2001 yılından 2011 yılına kadar bir çok sanatçı ile çalışan Pilevneli, uluslararası sergilere imzasını atmıştır. Murat Pilevneli, "Frieze, Fiac, Art Basel, Art Basel Miami Beach, Armory Show, Art Cologne, Art Dubai" gibi önemli sanat fuarlarına Türkiye’den katılan ilk galeri olmuştur.

2011 senesinde Galerist’in hisselerini Melkan Gürsel Tabanlıoğlu ve Taha Tatlıcı’ya satan Murat Pilevneli ardından sanatçılar ile sanat profesyonelleri arasında köprü kurmayı hedefleyerek Project’i kurmuştur. Bir sanat galerisi olmayan Pilevneli Project, galeriler ve diğer sanat kurumları için hizmet veren bir proje mekanı haline gelmişti. Ayrıca Art News gazetesinin sahibidir.

Özel yaşamı

2010 yılında güzel oyuncu Tuba Ünsal ile evlenmiştir. Bu evliliği 2012 yılında son bulmuştur. Bu evliliğinden 'Sare Pilevneli' isminde bir kızı olmuştur. 

Murat Pilevneli, uzun süredir 'Aslı Pamir' ile birliktedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa