Tatar’dan BMGK’ya tepki!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BMGK'nin Pile-Yiğitler yolu açıklamasına tepki gösterdi.
Mevlüt Peker
|
22 Ağustos 2023, Salı - 22:42
Tatar’dan BMGK’ya tepki!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Pile-Yiğitler yoluna ilişkin açıklamasına tepki gösterdi ve BM'nin, sadece bir yol yapımında bile Kıbrıs Türk halkının bütününün taleplerini göz ardı ederek Rum tarafının baskısına yanıt verdiğini ifade etti.

Tatar, yazılı bir açıklama yaparak, BM'nin son açıklamasının talihsiz ve kabul edilemez olduğunu belirtti. BM'nin tarafsız olması gerektiğini vurgulayarak, Rum yanlısı bir tutum sergileyerek yıllardır devam eden hatasını tekrarladığını ifade etti. Tatar, Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğine herhangi bir taviz vermeden haklı mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

Pile'deki Kıbrıs Türklerinin yol sorununun KKTC hükümetine çözüm beklediğini hatırlatan Tatar, BM ile yapılan görüşmelerde sonuç alınamadığını ve sürekli ertelendiğini ifade etti.

18 Ağustos'ta KKTC'nin Pile-Yiğitler yolunu kendi çabalarıyla yaparken BM Barış Gücü askerlerinin yolun inşasını engellemeye çalıştığını belirten Tatar, BMGK'nın bu tavrının Kıbrıs sorununun çözümünü engelleyen nedenlerden biri olduğunu belirtti. Tatar, BMGK'nın gerçekleri görmezden gelerek yaptığı açıklamanın örgütün amacını sorgulanır hale getirdiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin KKTC'ye verdiği desteği vurgulayan Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Pile yolu konusundaki destekleri için teşekkür etti.

http://ankaramasasi.com/haber/2095617/tatardan-bmgkya-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.